Pieter Bos is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor een felbegeerde Drone Award in de categorie Racing. De dronepiloot laat hiermee zien dat hij zeker bij de top van Nederland hoort. Met zijn video op het TT Parcours in Assen hoopt hij dit jaar de prijs in de wacht te slepen.

Drone Awards 2017

Tot en met 1 december 2017 kun je jouw stem uitbrengen op je favoriete dronevideo's van 2017. Daarnaast kun je ook een stem uitbrengen voor de beste drone van het jaar. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Pieter Bos

Wie is Pieter Bos?

"Mijn naam is Pieter Bos, 30 jaar en ik werk als radiodiagnostisch laborant in het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Ik ben geboren in Groningen en nu woonachtig in Apeldoorn."

Hoe ben je in aanraking gekomen met drones?

"Eind 2014 zag ik op het internet een video van Charpu die me per direct enthousiast maakte. Het was tevens de eerste keer dat ik hoorde van de term FPV(First Person View). Als kind droomde ik, net als zo velen, er van te kunnen vliegen en dit komt het dichtst bij zonder jezelf in gevaar te brengen."

Hoeveel drones heb je?

"Momenteel heb ik vier FPV race drones van het merk EpiQuad."

Hoe vaak vlieg je gemiddeld met je racedrone?

"Dat verschilt enorm per jaargetijde. In de lente, zomer en herfst vlieg ik meer dan in de winter. Normaalgesproken 1 a 2 keer per week."

Pieter Bos over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Droneracing

Heb je het afgelopen jaar aan wedstrijden mee gedaan en hoe ging dit?

"Ja aan één wedstrijd in België, maar dat was niet echt een succes. Ik ben een freestyle pilot en hou van creativiteit. Zo hard mogelijk over een vooraf bepaald parcours vliegen met de druk die erbij komt kijken is niet echt voor mij."

Wat is jouw absolute hoogtepunt geweest met het dronevliegen?

"Vliegen op het TT circuit van Assen was onwijs gaaf."

Wat is je ideale set-up?

"Voor racing is een gewicht onder de 500 gram ideaal, maar voor freestyle is een wat zwaardere drone in mijn ogen fijner zodat je meer met het gewicht kunt gooien. Zo wegen mijn setups rond de 600g. Qua hardware heb ik niet veel voorkeuren. Er is zoveel goeds te krijgen momenteel."

Wie is je grootste voorbeeld op gebied van FPV racing?

"Die heb ik niet. Ik laat me inspireren door vele piloten en trek verder mijn eigen pad."

Wat vind je leuker om te doen: freestyle vliegen of over een parcours?

"Freestyle. Vrijheid en creativiteit is voor mij belangrijk."

Pieter Bos over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Nominatie

Wat vind je ervan dat een van jouw video's voor het tweede jaar op rij is genomineerd voor een Drone Award?

"Het is tof om als enige back-to-back genomineerd te zijn. De komende jaren zal dat een stuk moeilijker worden met een steeds beter wordende community. En nu hopen dat ik hem win natuurlijk!"

Welke van jouw twee genomineerde video's is jouw eigen favoriet?

"Dat is een lastige keuze. De video op het TT circuit van Assen is meer cinematisch terwijl ik in 'Playground' meer technische skills laat zien. Als ik zou moeten kiezen ga ik toch voor de genomineerde video van dit jaar."

Hoe is de video op TT Circuit Assen tot stand gekomen?

"Ale de Vries heeft organisatorische skills en contacten. Hij is degene geweest die dit mogelijk heeft gemaakt in samenspraak met het TT management. Het hoe en waarom weet ik niet meer precies. Het enige wat ik onthouden heb is dat mij kort voor die dag gevraagd werd of ik wilde komen vliegen op TT circuit Assen en ja, wie zegt daar nou nee tegen?!"

Welke drone heb je gebruikt om de opname te maken?

"Hiervoor heb ik de EpiQuad 210 gebruikt."

Welk software programma heb je gebruikt om je video te monteren?

"Sony Vegas Pro."

Wat maakt jouw video zo uniek?

"Ik probeer beeld en geluid samen te laten komen. Dat lukt de ene keer beter dan de andere, maar als dat lukt maakt dat bij mij veel emotie los. Wanneer ik vlieg probeer ik me in te beelden hoe de beelden later te gebruiken zijn voor mijn edits. Tijdens de opnames op het TT circuit zaten Dennis Mennema en ik samen in één auto waardoor we goed konden communiceren om het chase shot goed te houden. Helaas zijn we die dag ook samen gecrasht door de aanwezigheid van een zendmast langs het circuit. Dat heeft me mijn drie weken oude GoPro Hero 5 Session gekost."

Op welke genomineerde video's en drones zou je jouw eigen stem uitbrengen?

"Ik zou zeker op de video van Ralph Hoogenbirk stemmen. Hij is een maatje van me die een enorme groei heeft doorgemaakt in de race scène. Het is mooi om te zien dat zijn talent nu opgemerkt wordt en heeft geleidt tot een nominatie. Van de luchtfotografie video's is de video van Stefan Roks mijn favoriet. De beste drone is naar mijn mening de DJI Mavic Pro."

Pieter Bos over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Lowepro Backpack

Als genomineerde voor Drone Awards 2017 heeft Pieter Bos ook een Lowepro Backpack naar keuze gewonnen.

Op welke backpack van Lowepro is jouw keuze gevallen en waarom?

"De Lowepro Quadguard BPX3. De BPX2 is al een fantastische backpack voor quadcopters, maar de toevoeging van een laptop sleeve maakt hem af."

Wat vind je van het merk Lowepro en hun backpacks?

"Goede kwaliteit en praktisch zeer bruikbaar."

Toekomst

Wat zijn je toekomstplannen met drone racing?

"Die heb ik nog niet echt. Ik ben onlangs verhuisd en dat heeft me veel tijd gekost. Ik laat het even op me af komen."

Op welke unieke locatie zou jij nog eens willen vliegen?

"De Eiffeltoren lijkt me wel leuk om een keer te diven. Moet er wel een get-away-car klaar staan om te vluchten voor de Gendarmerie!"

Pieter Bos over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Tot en met 1 december kun je stemmen op de video van Pieter in de categorie 'Racing'. Stemmen kan via: DroneAwards.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie