Heb jij een drone gekregen van de Sint? Dan is het belangrijk dat je weet wat je allemaal wel en niet mag doen met je drone.

Regelgeving

Drones vallen onder de regeling modelvliegen en het is daarom belangrijk je hierin te verdiepen voordat je gaat vliegen met je drone. Zo mag je bijvoorbeeld alleen overdag vliegen en is het belangrijk om je drone goed in het zicht te houden. Daarnaast zijn er in Nederland bepaalde No-Fly zones waar je absoluut niet mag vliegen met je drone. Kijk voor alle regels en de No-Fly zones op VeiligVliegen.nl.

Drone gekregen van de Sint, wat mag ik er mee?

Voor het vliegen

Voordat je jouw spiksplinternieuwe drone de lucht in laat gaan is het belangrijk dat je de handleiding goed door leest om te weten hoe de besturing van een drone werkt. Ook controleer je of je drone al is voorzien van de laatste firmware. Ga naar een plek waar genoeg ruimte is om met je drone te vliegen.

Tijdens het vliegen

Houd je drone tijdens het vliegen goed in de gaten en let op dat je niet bij mensen in de buurt vliegt. Daarnaast is het ook niet toegestaan om boven wegen en bebouwing te vliegen met je drone. Let goed op het batterijniveau van je drone en laat hem op tijd terugkeren.

Na het vliegen

Na het vliegen met de drone haal je de accu eruit. Ga je voorlopig niet vliegen, dan kun je de accu het best ook nog niet volledig opladen. Deze kun je beter pas opladen wanneer je de volgende keer weer gaat vliegen met de drone. Maak de drone schoon en droog en berg hem zorgvuldig op. Controller ook of je propellers nog allemaal heel zijn.

Drone gekregen van de Sint, wat mag ik er mee?

Crash

Het is niet ondenkbaar dat je de drone zal crashen wanneer je voor het eerst vliegt. Een drone is een product dat regelmatig onderhoud nodig heeft. Tijdens een vlucht of een landing kan de drone al schade oplopen. Het is daarom belangrijk om je drone goed te onderhouden om er zo langer plezier aan te beleven.

Sinterklaas

Heb jij nog geen drone op je verlanglijst voor de Sint staan? Kijk dan naar de beste 5 drones voor Sinterklaas 2017.

Drone gekregen van de Sint, wat mag ik er mee?

Geen drone gehad?

Heb jij geen drone gehad van de Sint en wil jij nu zelf een drone kopen? MediaMarkt heeft een zeer uitgebreid assortiment met drones in verschillende prijsklassen. Zo vind je er altijd wel een geschikte drone!

0 Reacties

    Plaats een reactie