De Amerikaanse telecomprovider Sprint heeft een drone uitgerust met hun Magic Box om de 4G-dekking te vergroten. De Magic Box maakt gebruik van small-cells om dataverbindingen uit te leveren in buitengebieden. Door deze aan een drone te bevestigen wordt het signaal verspreid naar plaatsen waar geen zendmasten staan.

Sprint en CyPhy Works

Sprint is een samenwerking aangegaan met dronefabrikant CyPhy Works. Door de draadloze small-cell Magic Box onder een CyPhy drone te hangen kan de telecomprovider het bereik voor klanten dynamisch verbeteren.

Natuurrampen

Het doel van de internet verspreidende drone is voornamelijk om een netwerk op te zetten bij concerten, sport evenementen en natuurrampen zoals overstromingen en orkanen. Bij natuurrampen ligt het netwerk vaak plat waardoor het werk voor hulpdiensten moeilijker wordt. Door snel een netwerk met drones op te zetten kan de hulp sneller en efficienter worden verleent.

Facebook

Sprint is niet het enige bedrijf dat werkt aan een nood netwerk voorziening. Socialmedia gigant Facebook werkt al een aantal jaar aan de ontwikkeling van de Aquila internetdrone. Dit gigantische luchtvaartuig heeft een spanwijdte even groot als een Boeing 737.

Sprint gebruikt drone om mobiele dekking te vergroten

0 Reacties

    Plaats een reactie