Robert McIntosh is met zijn dronevideo in de prijzen gevallen bij GoPro. Hij maakte een vette video met een kleine drone waarop hij een GoPro monteerde. De video is achteruit afgespeeld waardoor een onthullend effect ontstaat.

Kleine drone

Voor het maken van de video liet McIntosh zich inspireren door de Tiny Whoop drones. Deze kleine drones, uitgerust met een camera kunnen door nauwe openingen vliegen, maar beschikken niet over een HD camera. Daarom haalde McIntosh een GoPro Hero 4 uit elkaar om zo met een minimaal gewicht zijn drone toch te voorzien van een HD camera.

Nabewerking

De opgenomen beelden waren erg onstabiel omdat de camera niet werd gestabiliseerd. De opnames werden nabewerkt in het programma After Effects met een speciale ReelSteady plugin. Hierdoor lijkt het alsof de beelden zijn opgenomen met een drone met daaronder een gimbal.

Opname

McIntosh maakte de opnames in Venice Beach, California. Een volle accu van de drone gaat ongeveer 2-3 vliegminuten mee. De uiteindelijke opname is gemaakt met de allerlaatste accu die de dronepiloot voor handen had. Door de moeilijkheid van de shots was het nog niet eerder gelukt om hem in één take te voltooien.

Gewicht

McIntosh maakte de drone zo licht mogelijk door al het overbodige eraf te halen. Zelfs de twee inch propellers werden vastgelijmd in plaats van vastgeschroefd. De drone met camera woog totaal 94.7 gram. Vlieg-klaar, met accu en een speciale schuim bescherming, woog de drone 120 gram. Dit is bijna evenveel als een GoPro Hero5 Black camera.

Kleine drone met HD camera wint GoPro prijs

0 Reacties

    Plaats een reactie