De Amerikaanse supermarktketen Walmart heeft een patent aangevraagd voor een vliegend distributiecentrum. Het idee is een soort moederschip zeppelin waar drones op en af vliegen om pakketjes te bezorgen bij de klanten.

Distributiecentrum

Om pakketten sneller bij de klanten af te leveren denkt Walmart erover na om in de toekomst drones in te zetten. Een van de ideeën om dit in goede banen te leiden is het inzetten van een vliegend distributiecentrum. Het distributiecentrum vliegt op een hoogte van 300 meter.

Drone Dok

Het vliegende distributiecentrum is een grote zeppelin die is uitgerust met een gasreservoir, een opslag, een aandrijvingssysteem en een drone dok. De drones kunnen in het distributiecentrum terecht voor een nieuwe accu en het afhalen van pakketten. De pakketten worden vervolgens vanaf het distributiecentrum afgeleverd bij de klanten van Amazon.

Walmart dient patent in voor vliegend distributiecentrum

Efficiënt

Levering van pakketten met drones brengt vele voordelen met zich mee. Zo hoeven er geen busjes of vrachtwagens meer door de stad en wordt de levering veel efficiënter en flexibeler uitgevoerd.

Petent

Het indienen van het patent betekent niet dat het idee ook uitgevoerd wordt. Grote bedrijven dienen vaak patenten in waarbij de ontwikkeling voorlopig nog achterblijft. Onlangs diende ook Amazon een patent in voor mobiele drone-stations.

0 Reacties

    Plaats een reactie