Drones zwaarder dan 250 gram dienen binnenkort te worden geregistreerd geregistreerd in Groot-Brittannië. Ook dienen dronevliegers een veiligheidsbewustzijn test uit te voeren.

Onderzoek

De registratieplicht komt voort uit een grootschalig onderzoek naar drones uitgevoerd door het Department of Transport, British Airline Pilots Association en Military regulator the Military Aviation Authority (MAA).

Uit het onderzoek blijkt dat drones zwaarder dan 400 gram het windscherm van een helikopter ernstig kunnen beschadigen. Ook concludeerden de onderzoekers dat er meerdere drones van minimaal 2 kilogram nodig zijn om een vliegtuig neer te halen.

Groot-Brittannië voert registratieplicht in voor drones

Test

Britse dronevliegers zullen binnenkort moeten slagen voor een veiligheidsbewustest als onderdeel van het registratieproces van een drone. De test zou mogelijk door een app-based systeem afgelegd kunnen worden.

"Onze maatregelen zijn bedoeld om het publiek te beschermen, terwijl het volledige potentieel van drones optimaal wordt benut", zo verklaarde Martin Callanan, minister van het Britse ministerie van transport.

Groot-Brittannië voert registratieplicht in voor drones

Strengere straffen

Naast de verplichte registratieplicht is ook aangekondigd dat bestuurders van drones die vliegen in verboden gebieden strenger zullen worden bestrafd. Ook verwacht het Britse ministerie van dronefabrikanten dat zij alle No Fly Zones nauwkeuriger gaan integreren in hun apparatuur.

"Net zoals alle technologie, kunnen drones ook misbruikt worden. Door drones te registreren en veiligheidsbewustzijn tests te introduceren om gebruikers op te leiden, kunnen we de onbedoelde schending van luchtruimbeperkingen verminderen", concludeert Callanan.

0 Reacties

    Plaats een reactie