CNN heeft van de Amerikaanse FAA toestemming ontvangen voor het vliegen met drones boven mensen in een afgesloten omgeving zoals een filmset. De zender kreeg vorige jaar al toestemming om te vliegen boven mensenmenigtes voor nieuwsgaring.

Toestemming

Nieuwszender CNN heeft als eerste organisatie ter wereld deze speciale Part 107 ontheffing van de FAA ontvangen. Deze ontheffing geeft CNN toestemming om in een afgesloten omgeving boven mensenmenigtes te vliegen met een drone, bijvoorbeeld voor het maken van televisie- en filmopnames.

"We zijn erg blij met de goedkeuring van onze aanvraag voor het vliegen met drones boven gesloten sets", aldus Greg Agvent, directeur van CNN's National Newsgathering Technology en CNN Air. "We zijn dankbaar voor de kans om met de FAA samen te werken om het gebruik van drones toegankelijker te maken voor nieuwspartijen en filmmakers."

CNN ontvangt toestemming voor dronevliegen boven mensen op filmsets

Ontheffingen

De Artikel 107 ontheffing is niet de eerste ontheffing die CNN ontvangt van de FAA. In 2015 werd CNN samen met 2 andere bedrijven benoemd als 'Pathfinder' voor het ontwikkelen van een drone die geschikt is voor het veilig vergaren van nieuws, met name in drukbevolkte gebieden. Het CNN Air programmais hiervan het resultaat. CNN kreeg van de FAA toestemming om verslag te doen met drones, met als voorwaarde dat CNN data deelt waarmee onbemande luchtvaartuigen veiliger in het luchtruim kunnen worden geintegreerd.

0 Reacties

    Plaats een reactie