Aankomend weekend staat het drukbezochte Concert at Sea concert op de agenda. Dit twee daagse festival vindt plaats op de Brouwersdam achter Ouddorp. Ondanks dat drone vliegen boven mensen menigte bij wet verboden is geldt er tijdens het festival een totaal drone verbod op en rond het festival terrein. Het is dus ook niet toegestaan om een drone bij je te dragen.

lgeheel verbod op drones

De burgemeesters van Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland hebben samen officieel laten vastleggen dat het verboden is een drone bij je te dragen of op te laten stijgen om vanuit te lucht te filmen bij het tweedaagse festival Concert at Sea. Hiervoor neemt de gemeenteraad van Schouwen-Duivenland overmorgen zelfs een speciaal noodverordening aan. Mensen die toch vliegen of een drone bij zich dragen lopen kunnen een hoge boete verwachten.

Verbod op drones bij Concert at Sea 2017

Mensenmenigte

Ondanks dat het in Nederland al verboden is om met je drone boven een mensenmenigte te vliegen zagen de burgemeesters toch de noodzaak om een speciaal noodverordening aan te nemen. Het festival terrein ligt precies op de grens van de twee gemeenten waardoor beide burgemeesters samen tot deze beslissing kwamen.

Concert at Sea

Tijdens Concert at Sea worden op vrijdag en zaterdag bijna 43.000 bezoekers per dag verwacht. Rond het festival terrein vliegt wel een helikopter om luchtopnames te maken. Op het festival kunnen mensen genieten van een line up met Bløf, Kensington, Racoon, Chef'Special, Anouk, Doe maar en UB40.

Verbod op drones bij Concert at Sea 2017

0 Reacties

    Plaats een reactie