Dankzij de inzet van drones worden in Hawaii met uitsterven bedreigde planten gevonden. De planten groeien voornamelijk op steile hellingen waar mens en dier niet bij kan. In de toekomst willen de onderzoekers de planten ook kunnen plukken en het zeldzame zaad te verzamelen.

National Tropical Botanical Garden

Medewerkers van National Tropical Botanical Garden (NTBG) zijn er dankzij de inzet van drones in geslaagd om planten op te sporen die op de rode lijst van met uitsterven bedreigde plantsoorten staan. Door de vondst is er goede hoop op het voortleven van de planten.

Laukahi plant

Een van de planten die werd ontdekt is de Laukahi. Er werd verwacht dat er van deze plant nog maar slechts een handvol leefde. De bladeren van de Laukahi plant worden doorgaans opgegeten door geiten. Dankzij de vondst blijkt dat er nog tientalle planten in het wild groeien. De planten werden gevonden op de steile helling van een berg waar geiten en mensen niet kunnen komen.

Drones vinden met uitsterven bedreigde planten op Hawaii

Drones

Door de inzet van drones kon de vondst al gedaan worden binnen slechts 20 minuten. Voorheen werd dit werk gedaan door de NTBG waardoor de botanisten hun leven riskeerden om gebieden te onderzoeken. Sommige plaatsen waren zelfs helemaal niet bereikbaar. Op dit moment worden de planten alleen geregistreerd. De NTBG hoopt snel een drone met een grijparm te kunnen gebruiken om een aantal planten te plukken en het zaad ervan te verzamelen.

Uitsterven

Op Hawaii worden vele bijzondere planten met uitsterven bedreigd. De planten konden zich namelijk jaren lang in isolatie ontwikkelen en hierdoor is er geen verdedigingsmechanisme tegen nieuwe gewassen en dieren ontwikkeld.

Geneesmiddel

De vondst van de Laukahi plant is erg bijzonder voor Hawaii. De plant wordt namelijk gebruikt voor een traditionele Hawaiiaanse genezing. De plant wordt gebruikt voor het desinfecteren van wonden en het behandelen van een hoge bloeddruk.

0 Reacties

    Plaats een reactie