Drone Racing League (DRL) heeft een investering ontvangen van 20 miljoen dollar ontvangen van o.a. het bedrijf achter het bekende Formula 1.

Financiering

In een derde financieringsronde heeft Drone Racing League (DRL) een investering gekregen van o.a. het Britse telecommunicatiebedrijf Sky, Lux Capital en Liberty Media Corporation. Laatstgenoemde is eigenaar van het bekende Formula 1 merk.

Ook behoren World Wrestling Entertainment en verzekeringsmaatschappij Allianz tot de investeerders. Dankzij deze laatste investeringsronde komt het totaal aan investeringen in DRL uit op een bedrag van meer dan 32 miljoen dollar. Twee jaar geleden ontving DRL ook al een investering van Miami Dolphins eigenaar Stephen Ross.

DRL ontvangt investering van 20 miljoen dollar van bedrijf achter Formula 1

DRL

DRL werd in 2015 opgericht door Nicholas Horbaczewski en is op dit moment de meest toonaangevende organisator op het gebied van droneraces. Mede dankzij het gebruik van spectaculaire locaties en indrukwekkende verslaggeving trok het laatste seizoen meer dan 75 miljoen kijkers.

Strategische keuze

Hoewel de nieuwe financiering zeker een voordeel is voor de startup, benadrukte Horbaczewski dat de financieringsronde ook een strategische keuze is om te werken met een aantal beleggers.

DRL ontvangt investering van 20 miljoen dollar van bedrijf achter Formula 1

Formula 1

Zo is investeerder Liberty Media diep verankerd in de wereld van sport entertainment en uitzendingen. Het bedrijf heeft een aandeel in Live Nation, Sirius XM en de Atlanta Braves. De groep heeft ook net Formule 1, de populaire internationale autosportdivisie, gekocht. Natuurlijk hebben DRL en Formule 1 een vergelijkbare bedrijfsmodel, dus het is niet moeilijk om een toekomst te zien waar deze twee strategisch op een bepaald niveau gaan samenwerken.

DRL ontvangt investering van 20 miljoen dollar van bedrijf achter Formula 1

2017

DRL's 2017 seizoen begint op 20 juni 2017 en naast uitzending op sportkanaal ESPN zullen de droneraces worden getoond op SKY Sports, DisneyXD en andere netwerken dat ervoor zorgt dat DRL te zien is in ruim 75 landen. Afgelopen seizoen waren de races van DRL al te zien in 40 landen.

0 Reacties

    Plaats een reactie