In China is onlangs de eerste testvlucht gevlogen met een drone die in de toekomst meerdere jaren in de lucht kan blijven vliegen. De drone is uitgerust met zonnepanelen en wekt daarom zijn eigen energie op. De drone kan op maximaal 20 kilometer hoog vliegen.

Drone

Waar Facebook hard werkt aan de ontwikkeling van een grote drone die op zonne-energie werkt, komen de Chinezen nu opeens ook met een soortgelijke drone. Doordat de drone zijn eigen energie opwekt kan hij een lange tijd in de lucht blijven. In de toekomst kan de drone zelfs meerdere jaren in de lucht blijven.

China maakt drone met een vliegtijd van meerdere jaren

Functies

De drone is ontwikkeld om satelliet achtige taken te vervullen. Hierbij kan je denken aan zowel militaire als civiele taken. De drone kan bijvoorbeeld ingezet worden in de strijd tegen terrorisme, als waarschuwings- en voorspellingssysteem voor natuurrampen. Daarnaast moet de drone, net als de Facebook drone, internet kunnen versprijden in afgelegen gebieden.

Succesvolle testvlucht

De drone vliegt doorgaans op een hoogte van 20 kilometer vlak tegen de rand van de ruimte aan. De eerste test met de drone was een groot succes en ook de landing verliep goed.

0 Reacties

    Plaats een reactie