De Somalische politie gaat binnenkort jacht maken op verdachten met behulp van drones. De politie in Mogadishu heeft vijf drones gekregen van een voormalig inlichtingenexpert uit de Verenigde Staten. Door de inzet van drones moeten aanslagen voorkomen kunnen worden.

Straatarm

De Somalische regering heeft weinig financiële middelen, zo weinig dat zelfs de President Mohamed Abdullahi Mohamed sinds zijn aantreden al geen salaris heeft ontvangen. Het land is daarom erg afhankelijk van hulp uit het buitenland. De politie in de Somalische hoofdstad Mogadishu staat vaak machteloos tegen extremisten van al-Shabaab die vanaf daken hulpverleners willen aanvallen.

Aanslagen voorkomen

Brett Velicovich, oud inlichtingenexpert uit de Verenigde Staten, heeft vijf drones gedoneerd aan de Somalische politie en helpt hen ook te leren vliegen. Met de inzet van drones moeten aanslagen worden voorkomen en kunnen ingezet worden bij surveillancetaken. De drones kunnen uitkijken naar extremisten en helpen bij het achterhalen van verdachten na een aanslag.

Drones

De Somalische politie heeft vijf drones gekregen waarvan één DJI Inspire 1 en twee DJI Mavic Pro's. Daarnaast is er nog een drone die beschikt over nachtzichtapparatuur en een drone met een infrarood camera. Het maximale bereik van de drones is rond de 7 kilometer.

0 Reacties

    Plaats een reactie