Drones doen het ook goed bij onze zuiderburen. Daar werden in het eerste kwartaal zo'n 9.000 drones in winkels verkocht. Dat is ruim 2.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De verwachting is dat dit aantal vele malen hoger ligt aangezien aangezien de online verkopen niet zijn meegenomen in het onderzoek.

Drones

Drones zijn ook in België inmens populair. De onbemande luchtvaartuigen worden gebruikt voor het maken van video's, het racen en om gewoon lekker mee te vliegen. Naar schatting geven de Belgen dit jaar samen ongeveer 8 miljoen euro uit aan drones.

Online aankopen

Het onderzoek is uitgevoerd door servicebedrijf Skyeye die hiervoor het aantal drones verkocht in winkels analyseerde. Omdat het te moeilijk was om ook het aantal online verkopen in kaart te brengen zijn deze cijfers buiten het onderzoek gelaten. Naar verwachting ligt het aantal verkochte drones dan ook vele malen hoger.

Record aantal drones verkocht in België

Regelgeving

Ondanks dat de wetgeving in België vorig jaar strenger is geworden, worden drones toch steeds populairder. In België mag je als hobbyist niet vliegen met drones zwaarder dan één kilogram en mag je niet hoger dan 10 meter vliegen.

Record aantal drones verkocht in België

0 Reacties

    Plaats een reactie