Op Kickstarter is een nieuwe onderwaterdrone gepresenteerd die uitgerust is met een 4K camera en tot 60 meter diepte kan duiken. De makers hebben hun doel om 20.000 dollar op te halen op de eerste dag al bereikt.

BIKI Bionic Robot Fish

De BIKI drone is een onderwaterdrone die wordt aangeboden op crowdfunding website Kickstarter. De bionische vis laat je prachtige onderwater opnames maken. De drone is namelijk uitgerust met een 4K camera die wordt gestabiliseerd. Ook is de BIKI voorzien van twee 114 lumen lichten voor beter zicht tijdens een diepe duik.

Obstakel ontwijking

Dankzij de infrarood sensoren aan de voorzijde van de BIKI drone ziet hij obstakels en zwemt hij daar onderwater netjes omheen. De BIKI drone is daarnaast nog eens heel erg stil, 55 decibel. Dit zorgt ervoor dat de vissen niet schrikken en verjaagd worden. Het is ook mogelijk om vooraf een route in te plannen met GPS locaties.

Besturing

De BIKI drone is te besturen met een smartphone of een remote controller. Via de smartphone zie je direct de beelden die de drone opneemt, maar dit werkt niet wanneer de drone erg diep duikt. Hiervoor gebruik je dan de remote controller die je in het water houdt. De communicatie met de remote controller werkt via geluidsgolven.

Duiken

De BIKI drone is voorzien van een 2600mAh LiPo accu die voor een duiktijd van 90 tot 120 minuten zorgt. Een lege accu is in 2 uur tijd weer volledig opgeladen. De opnames worden opgeslagen op het interne geheugen van de drone. Deze heeft een capaciteit van 32 Gigabyte.

BIKI onderwaterdrone razend populair op Kickstarter

Populair

De drone is sinds deze week te koop via Kickstarter en is nu al razend populair. In de eerste dagen werd het doel om 20.000 dollar binnen te halen al bereikt en is dit inmiddels al verdubbeld. Je hebt al een BIKI drone voor 599 dollar. De planning is om de drones in september van dit jaar al uit te leveren.

1 Reacties

  1. Rolff van Ewijk

    Real great product. Where can you buy this drone? I am very interested.

Plaats een reactie