Vandaag vieren dronefanaten voor het derde jaar de zogenaamde 'International Drone Day'. Deze feestelijke dag is in het leven geroepen om drones in een positief daglicht te zetten aangezien de vliegende apparaten bij sommige groepen nog steeds als negatief of zelfs als vijandig worden gezien.

Negatieve houding

Een mogelijke verklaring voor deze negatieve houding is waarschijnlijk het gegeven dat drones bij het grote publiek aanvankelijk bekendheid verwierven werden als bommenwerpers die op afstand ingezet werden door het Amerikaanse leger tijdens oorlogsmissies.

6 mei 2017: International Drone Day

Drones Are Good

Echtpaar David en Sarah Oneal van ThatDroneShow, een populaire show op YouTube over drones, vonden dat er een einde moest komen aan deze negatieve houding en riep daarom in 2014 een dag in het leven welke de positieve kanten van drones moest belichten. Met de slogan "Drones Are Good" was de eerste editie van International Drone Day in 2015 een feit.

6 mei 2017: International Drone Day

Wat gebeurt er op International Drone Day?

Dit jaar wordt voor de derde keer International Drone Day gevierd door vele droneliefhebbers ter wereld. Vandaag worden er meer dan 150 events in de wereld georganiseerd waar drones centraal staan. Onder leiding van David en Sarah Oneal vindt dit jaar in Portland het zogenaamde 'Main Event' plaats.

6 mei 2017: International Drone Day

Nederland

Ook in Nederland gaat International Drone Day niet onopgemerkt voorbij. Zo organiseert Drone Zone Breda een bijeenkomst bij de Texashoeve in Breda. Naast vliegen met drones worden er diverse spellen georganiseerd rondom het thema drones.

6 mei 2017: International Drone Day

0 Reacties

    Plaats een reactie