De mannen van het televisieprogramma Mythbusters testen of drones dodelijk kunnen zijn. Daarvoor laten zij verschillende drones op een menselijke testdummy vliegen en proberen daarbij met de propellers de nek te raken.

Angst

Ondanks dat drones in de toekomst waarschijnlijk onze levens kunnen redden, zijn er nog altijd mensen nog altijd bang voor ze. Mythbusters zocht uit of deze angst terecht is en onderzocht of drones dodelijk kunnen zijn.

Mythbusters testen of drones dodelijk kunnen zijn

Consumenten drone

In een eerste test gebruikt het duo Jamie Hyneman en Adam Savage een consumentendrone die je gewoon in de winkel kunt kopen. De plastic propellers zijn niet sterk genoeg om de crashdummy schade toe te richten. Bij impact verbuigen de propellers direct en zijn volgens de testers niet schadelijk voor mensen.

Hexacopter

Tijdens de tweede test wordt er gevlogen met een grote hexacopter. Ook deze drone heeft plastic propellers en richt nauwelijks schade aan. Iemand die geraakt wordt door deze drone zal er wel flink wat pijn van hebben, maar gaat er niet dood aan.

Carbon propellers

Tijdens de derde en laatste test wordt gebruik gemaakt van een aangepaste drone die het bij het televisieprogramma wordt gebruikt om luchtopnames te maken. Deze drone is voorzien van sterke carbon fiber propellers op acht armen. Wanneer de octocopter een mens in de nek raakt zal dit zeker schade toe richten met een mogelijk dodelijke afloop.

Conclusie

De conclusie van Mythbusters is dat professionele drone systemen zeker dodelijk kunnen zijn. De kleinere drones met plastic propellers zijn ontworpen om zo weinig mogelijk schade aan te richten bij impact. Bij de test is echter alleen gekeken naar de schade door de propellers, en niet wat er gebeurd wanneer de drone op het hoofd van een mens landt.

3 Reacties

  1. J

    Dit is wel waar, maar auto’s zijn dan ook levensgevaarlijk, ze rijden 120km/uur over de snelweg, en we gebruiken ze ook om naar huis te rijden. Onze Kinderen spelen ook soms op straat. Ik denk dat we auto’s dus ook moet verbannen.

  2. Ayo

    Waarom is mijn vorige reactie verwijderd? Heb ik iets verkeerds gezegd?

  3. ayo

    excuus. Verkeerde draad.

Plaats een reactie