Vandaag was weer een trieste dag voor 'drones' in Nederland. Naar aanleiding van een waarschuwing van Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) brachten vrijwel alle media verslag uit over het mogelijke gevaar van drones.

IS

Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid Dick Schoof waarschuwt dat terroristen drones met explosieven kunnen gebruiken om in Nederland aanslagen te plegen. Op mediakanalen van terreurgroep Islamitische Staat (IS) wordt de methode verheerlijkt en aanbevolen. Schoof: "We hebben zorgen dat wat men nu doet in Syrië en Irak met drones, wordt getransporteerd naar het Westen en ook naar Nederland."

"Het is een beproefde methode en relatief eenvoudig. We zien dat IS er aandacht voor vraagt om het zo te doen", zegt Schoof, die vandaag ook bekendmaakte dat het dreigingsniveau substantieel blijft. Een kans op een aanslag in Nederland is reëel.

Media in rep en roer over waarschuwing voor aanslag met drones in Nederland

Bangmakerij

Schoof gaat zelfs nog een stapje verder met zijn bangmakerij en vertelt tegen RTL Nieuws: "Je moet alert zijn. Je moet er niet zelf op afgaan of zelf iets proberen te doen, maar je moet het wel doorgeven aan de autoriteiten."

Winkelende terroristen

Door deze waarschuwing van Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid worden drones helaas weer in een kwaad daglicht gezet. Ook tijdens de uitzending van RTL Late Night wordt de angst nog verder ingeboezemd door verhalen van een droneverkoper die claimt dat hij tot op heden meerdere aanvragen van terroristen heeft gehad.

Media in rep en roer over waarschuwing voor aanslag met drones in Nederland

Drones are GOOD

Het wordt tijd dat het grote publiek gaat inzien dat drones leuk, leerzaam en behulpzaam kunnen zijn. Natuurlijk kunnen drones worden ingezet worden door kwaadwillenden, maar een aanslag plegen op afstand kan al sinds jaar en dag door een bom te bevestigen onder een modelvliegtuig of een op afstand bestuurbare helikopter en het vliegende apparaat in een mensenmenigte te jagen.

Anti-drone technologieën

Het is te hopen dat deze 'hoax' weer snel overwaait en dat de overheid dit nieuws gebruikt om te kijken naar anti-drone technologieën en juist niet het gebruik van drones gaan beperken. Terrorismebestrijders moeten zich richten op de kwade geesten en niet op de middelen die zij gebruiken. Auto's en vrachtwagens worden toch ook niet in twijfel getrokken als er een aanslag wordt gepleegd met een dergelijk voertuig?

6 Reacties

  1. Erica Vd Cruijs

    Ik heb al twee jaar een nachtmerrie dat dit gebeurde, een precies dezelfde nachtmerrie, die dan om de zoveel tyd terug keert, en nu dit...ik vind t toch akelig, kan er niks aan doen, heb vorige week mn man nog n drone kado gedaan, zonde dat dit nu gebeurt, want straks kun je niet eens meer met je hobby drone naar buiten of mensen bellen politie

  2. George

    Maak je er vooral niet te druk om , mensen bellen ook niet als er een vrachtwagen door de stad rijd.

  3. Geert Hermeling

    Gaat Dhr. Schoof ook waarschuwen voor vrachtautos en gewone autos zoals gebruikt in b.v. Frankrijk en Duitsland of deze ook aan zware regels onderwerpen? Of kinderen/volwassenen die met RC autos e.d. zich amuseren. Gaan we dan ook dit verbieden of zwaar aan banden leggen. Blijkbaar kunnen we niet omgaan met nieuwe snelle ontwikkelingen en willen we dit zoveel mogelijk beperken. Bij de eerste autos moest er iemand voor lopen met een handbel want dat waren duivelse dingen. Ik laat me niet bang maken want dat willen ze juist. Ik blijf lekker met mn drone vliegen en houdt mij aan de regels en heb tot nu toe nog geen problemen gehad. En krijg ik vragen van het publiek probeer ik de mensen zo goed mogelijk voor te lichten.

  4. Max

    Goed stuk! Het is simpelweg bangmakerij en ze roepen maar om te roepen. Een gevalletje "Fake news" als je t mij vraagt...

  5. George

    Juist Geert , hier net van de pers. https://www.powned.tv/artikel/truck-rijdt-in-op-stockholmse-menigte

  6. Willem de Zeeuw

    Angst verkopen en politiestaat oogsten...... Goed bezig!

Plaats een reactie