Er stond in mei een oefenwedstrijd en een ranking toernooi gepland bij de Leidsche Luchtvaart Club op voormalig vliegbasis Valkenburg. Omdat de eigenaar van het terrein werkzaamheden gaat uitvoeren bij het vliegveld worden de wedstrijden van het NK op Valkenburg afgelast. De organisatie van het NK Drone Race werkt nu met man en macht om voor 13 mei 2017 een vergunning te krijgen om te racen bij een andere vliegvereniging.

Valkenburg

Vandaag werd bekend gemaakt dat de drone races van het Nederlands Kampioenschap bij de Leidsche Luchtvaart Club op voormalig vliegbasis Valkenburg niet door kunnen gaan. De reden van de afgelasting is het feit dat er werkzaamheden plaatsvinden op het terrein en daardoor geen mogelijkheid meer is om te vliegen. Hierdoor is er tijdelijk geen ruimte voor zowel het NK Drone Race als de Leidsche Luchtvaart Club.

Ranking 2

De organisatie van het NK Drone Race is erg verrast door de bekendmaking en werkt nu met man en macht om het tweede ranking toernooi alsnog door te laten gaan. Er wordt een vergunning aangevraagd om deze tweede ranking bij MVSO Oosterhout te vliegen. Hier wordt komende zondag ook een oefenwedstrijd gevlogen. Er is goede hoop dat het ranking toernooi hier plaats kan vinden. Voorzitter van MVSO Oosterhout, Frans Molier, heeft al bevestigd dat het veld beschikbaar is voor het tweede ranking toernooi op zaterdag 13 mei 2017.

Tussenstand

Na een succesvolle eerste ranking toernooi gaat droneracer Ralph Hogenbirk, alias ShaggyFPV, aan kop in het klassement. Hogenbirk wordt gevolgd door Martijn de Kemp (Fullstick FPV) en Dino Joghi (GhettoDino) van Team SQG.

Locatie tweede ranking toernooi NK Drone Race gewijzigd

0 Reacties

    Plaats een reactie