De Kudrone is een nieuwe nano drone die via crowdfunding website Indiegogo wordt aangeboden. De drone is zo populair dat hij inmiddels al bijna 1,3 miljoen dollar heeft opgebracht. Dit is ruim 2466 procent van de gewenste investering.

Kudrone

De Kudrone is een kleine drone die 129 dollar moet kosten. De drone is van hetzelfde formaat als de minidrones van Parrot, maar beschikt over veel meer functionaliteiten. Zo beschikt de drone over een 4K camera en een auto-follow functie met GPS. De drone weegt slechts 85 gram.

Kudrone razend populair op crowdfunding website Indiegogo

Camera

De Kudrone heeft hoogwaardige camera met een Sony CMOS sensor. De camera schiet foto's met een resolutie van 3280 x 2464 en video's tot een 4K resolutie. De beelden worden opgeslagen op een interne MicroSD geheugenkaart in JPG en MP4 formaat.

Sensoren

Dankzij verschillende sensoren zoals de vision positioning camera en sonar sensor is de drone ook eenvoudig binnen te vliegen. De propeller beschermers zorgen ervoor dat de drone weinig schade toericht wanneer hij ergens tegenaan botst.

Kudrone razend populair op crowdfunding website Indiegogo

Besturing

De besturing van de Kudrone gaat volledig via je Android of iOS smartphone door gebruik te maken van de Kudrone app. Via deze app zijn ook de handige vliegmodi te selecteren zoals het automatisch terugkeren en de auto-follow mode. De beelden van de camera zijn in 720p HD te zien op het scherm van je telefoon. De drone heeft een bereik van 80 meter.

Batterij

De Kudrone is voorzien van een verwisselbare 650mAh 3.7V LiPo accu. Deze accu geeft een vliegtijd van maximaal 8 minuten. De accu's kunnen tegelijkertijd opgeladen worden op een speciaal oplaadstation.

Kudrone razend populair op crowdfunding website Indiegogo

Kopen

De drone wordt vanaf april geproduceerd en ligt vanaf augustus in de winkels. Het doel is al ruimschoots bereikt, maar geïnteresseerde kunnen hem alsnog aanschaffen via Indiegogo.com. De Kudrone kost 129 dollar en daarvoor krijg je de drone, twee sets propellers, een 16GB microSD geheugenkaart, twee batterijen en een set propeller guards. Ook is er een Prokit beschikbaar waarin een oplaadstation voor de accu's wordt geleverd en drie extra batterijen.

0 Reacties

    Plaats een reactie