De startup Kitty Hawk introduceert een 'drone' die een persoon kan vervoeren. Het Amerikaanse bedrijf wordt financieel ondersteund door Google-oprichter Larry Page.

Kitty Hawk Flyer

Deze week onthulde Kitty Hawk via een demonstratie-video haar gelijknamige 'Kitty Hawk Flyer', een vliegend voertuig dat qua uiterlijk vertoon veel lijkt op een reuze quadcopter en in staat is om een mens te dragen.

FAA

Aangezien het apparaat valt onder de 'ultralight category' van de Federal Aviation Administration (FAA) regulering, hoeven bestuurders niet beschikken over een speciaal luchtvaart-brevet.

Zelf vliegen

"We hebben allemaal dromen gehad om zonder moeite te vliegen", zei Page in een verklaring. "Ik ben opgewonden dat ik op een dag zelf op mijn Kitty Hawk Flyer kan klimmen voor een snelle en makkelijke persoonlijke vlucht. We hopen dat deze dag snel komt dankzij het harde werk van dit team."

Google-topman investeert in 'drone' voor persoonsvervoer

Restricties

Het is onbekend wanneer het apparaat beschikbaar zal zijn voor consumenten. Gebruikers mogen het apparaat ook in de toekomst enkel gebruiken onder speciale omstandigheden die opgesteld zijn door de startup. Zo mag het apparaat alleen gebruikt worden in bepaalde gebieden en mag men enkel boven water vliegen. Dus even vlug naar de winkel met je Kitty Hawk zit er voorlopig nog niet in.

1 Reacties

  1. Arjan

    Dit zou ik zelf nog wel is willen bouwen :-)

Plaats een reactie