Franse graanboeren behalen sinds de inzet van drones een hoger rendement in opbrengst van granen. Het gewas wordt beter verzorgd en dat resulteert in een stijging van 10 procent.

Ocealia

De Franse landbouwcoöperatie Ocealia werkt samen met Airinov om met behulp van drones advies in te winnen voor haar ruim 7.200 leden. Sinds 2015 verzorgt Airinov met twee eBee-drones gewasmetingen voor precisielandbouw.

eBee drone

De eBee drones vliegen op een hoogte van 150 meter en zijn uitgerust met een multispectrale camera. De drone is in staat om 3 hectare per minuut in kaart te brengen. Airinov verwerkt de beelden tot nauwkeurige taakkaarten die aan de leden worden verstrekt. Zo kunnen de Franse boeren de bemesting hierop aanpassen.

Opbrengst Franse graanboeren verhoogt dankzij inzet drones

Opnames

Sinds de inzet van de eBee drones in 2015 zijn al bij ruim 300 Franse boeren opnamen gemaakt. Het gaat om ongeveer 3.900 hecatre koolzaad en 3.300 hectare graan, vooral tarwe, gerst en triticale. Er is een vergelijking gemaakt tussen de traditionele bemestingsmethode en de methode met behulp van de gegevens die de drone heeft voorzien.

Winst

Bij tarwe is een meeropbrengst van ruim 625 kilo per hectare gemeten. Dit staat gelijk aan het financiële voordeel van 70 euro per hectare. De opbrengst van koolzaad is met 300 kilo per hectare gestegen. Daarmee verdient de boer 105 euro per hectare meer dan in de periode voordat drones werden ingezet.

Opbrengst Franse graanboeren verhoogt dankzij inzet drones

Satellietbeelden

Naast de drone beelden maakt Ocealia ook het hele jaar door gebruik van satellietbeelden voor een algemene controle van de gewassen van leden. Met de inzet van drones wordt er binnen twee tot vier dagen na de vlucht een specifiek bemestingsadvies gegeven.

0 Reacties

    Plaats een reactie