Onderzoekers van de Wageningen University & Research hebben gezien dat planten na hun groei een biologische en chemische erfenis achter laten in de bodem. Hierdoor groeien andere planten sneller of juist minder snel. Het onderzoek werd uitgevoerd met behulp van drones.

Onderzoek

Een studie van onderzoekers van de Wageningen University & Research toont aan dat planten chemische en biologische stoffen achterlaten in de grond. Dit heeft effect op de de planten die later groeien in diezelfde bodem. Door middel van remote sensing technologie met drones zijn grote verschillen aangetoond.

Drone

Met behulp van de Aerialtronics AT8 octocopter hebben Bob van der Meij en zijn collega's de afgelopen maanden gewassen onderzocht. Dit deden zij op een veld op de Wageningse campus. De drone werd voorzien van een hypersprectrale camera waarmee beelden vanaf een hoogte van 60 meter werden gemaakt.

Onderzoekers Universiteit Wageningen gebruiken drones bij onderzoek plantengroei

Groeien

De studie toont aan dat bijvoorbeeld haver 10 procent groter groeit na een mengsel van bladrammenas en wikke. Wanneer de haverplant groeit na Engels raaigras dan groeit hij 16 procent kleiner. Ook in de concentratie van bladgroenkorrels zijn soortgelijke effecten te zien.

0 Reacties

    Plaats een reactie