Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) heeft de ontheffing verleend aan de KNVvL voor het organiseren van het NK Drone Race 2017. Het nieuws is een doorbraak voor de modelvliegsport want tot heden is het FPV vliegen in Nederland verboden.

Groen licht

De organisatie van het eerste Nederlands Kampioenschap Drone Race is blij met het verkrijgen van een ontheffing voor het organiseren van een drone race competitie. Na het maken van vele veiligheidsplannen en risicoanalyses heeft het ILenT dan eindelijk toestemming gegeven en heeft het NK Drone Race 2017 groen licht.

ILenT verleent ontheffing voor NK Drone Race 2017

FPV vliegen

Volgens de regeling modelvliegen moet de dronepiloot zijn drone altijd in het zicht houden. Wanneer er met racedrones First Person View gevlogen wordt is dit echter niet mogelijk. Daarom is FPV vliegen met een videobril in Nederland verboden en vliegen steeds meer racer indoor in parkeergarages of loodsen.

Commissie

De KNVvL heeft een speciale commissie aangesteld voor de organisatie van het NK Drone Race. Zij hebben voor elke locatie van het NK Drone Race veiligheidsplannen opgesteld om de veiligheid van de racers en de bezoekers te waarborgen. De Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft deze plannen uitvoerig bestudeerd en goedgekeurd.

NK Drone Race

De ontheffing zorgt ervoor dat de commissie die het NK organiseert nu alle pijlen kan richten op de organisatie van een grootschalig evenement dat door het hele land wordt georganiseerd. De agenda werd onlangs bekend gemaakt. Daarbij is de ontheffing verleend aan vaste datas en locaties waardoor de oefenwedstrijden uitwijkdata zijn voor de ranking toernooien.

ILenT verleent ontheffing voor NK Drone Race 2017

Meedoen?

Er zijn nog steeds plekken voor piloten die graag mee willen doen aan het NK Drone Race 2017. Inschrijven kan via de website van het NK Drone Race. Deelnemers moeten beschikken over een pilote license die zij kunnen verkrijgen door in te schrijven bij de KNVvL. Met deze pilote license mogen zij tevens deelnemen aan internationale toernooien. Ook krijgen leden van de KNVvL een gratis lidmaatschap op het magazine Drones en Modelvliegen. Wanneer er via het NK Drone Race ingeschreven wordt krijg je korting op het lidmaatschap.

Internationaal

In een interview met de voorzitter van de afdeling Modelsport van de KNVvL, Frits van Laar, komt naar voren dat ook de plannen voor een World Cup wedstrijd in Nederland in een vergevorderd stadium zitten. Hierover zullen zij binnenkort bekend maken.

0 Reacties

    Plaats een reactie