De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag 20 maart op Schiphol een 21-jarige man uit Oekraïne staande gehouden, omdat hij met een drone voor de vertrekhal van het vliegveld vloog.

Drone

De man wilde voor zijn vertrek nog snel met zijn drone een filmpje maken van zijn familie en vrienden, zo meldt de politie.

Dronepiloot staande gehouden voor vliegen bij Schiphol

Gevaarlijk

Het is alleen niet toegestaan om met een onbemand luchtvaarttuig in gecontroleerd luchtruim te vliegen, omdat dat het overige vliegverkeer ernstig in gevaar kan brengen.

Wat hij wellicht niet wist, is dat het verboden is in Nederland om met een onbemand luchtvaartuig in gecontroleerd luchtruim te vliegen. Dergelijke acties kunnen het vliegverkeer ernstig in gevaar brengen.

Dronepiloot staande gehouden voor vliegen bij Schiphol

Boete

Na onderzoek van het team Luchtvaartoezicht van de politie en in overleg met het Openbaar Ministerie heeft de man een schikkingsvoorstel van 500 euro gekregen en is zijn drone in beslag genomen.

De man accepteerde de boete van 500 euro en zijn drone werd in beslag genomen. Vervolgens vertrok hij snel om zijn eigen vlucht niet te missen.

0 Reacties

    Plaats een reactie