Engelse onderzoekers hebben een toepassing voor een drone ontwikkeld waardoor hij automatisch aardappel planten telt. Dankzij deze drone gaat het tellen van planten in een perceel stukken sneller en efficiënter.

Onderzoek

Onderzoekers van Fera Science in York werken aan een drone die accuraat en snel de opkomst van een aardappelperceel bepaalt. Volgens onderzoeker Paul Brown kost het te veel tijd om accuraat het aantal planten te bepalen wanneer dit met de hand uitgevoerd wordt.

Tellen

Het tellen van planten met drones heeft meerdere voordelen. Zo ziet een drone ook direct de slechte plekken waar de opkomst tegen valt. Ook is te zien waar een aardappelpoter niet goed zijn werk heeft gedaan.

Onderzoekers werken aan drone die automatisch aardappelen telt

Drones

Het wordt steeds makkelijker om drones in te zetten voor precisielandbouw. De drones beschikken over geavanceerde camera's van een zeer hoge kwaliteit. Het enige dat gedaan moet worden is een analyse van de beelden die de drone maakt. Daarvoor is speciale software nodig die de Engelse onderzoekers ontwikkelen.

Virus spotten

Eerder deze week kwam ook het nieuws naar buiten dat drones ook worden ingezet om virussen in pootaardappelen opsporen. Onderzoekers aan Idaho State University in de Verenigde Staten hebben deze drones geprogrammeerd zodat zij besmette pootaardappelen konden opsporen.

Bron: Boeren Business

0 Reacties

    Plaats een reactie