Dit jaar stond de Super Bowl finale meer dan ooit in teken van 'drones'. Lady Gaga opende haar Halftime Show op spectaculaire wijze op het dak van het football-stadion met op de achtergrond een show van honderden drones. Via een commercial maakte Amazon aan het grote publiek nog eens duidelijk dat dronebezorging toch echt werkelijkheid gaat worden en dat het niet aan Amazon ligt wanneer dit gaat gebeuren.

Lady Gaga

Dit jaar was de eer aan Lady Gaga om de Halftime Show tijdens de Super Bowl 2017 te verzorgen. In de rustpauze van de belangrijkste Amerikaanse sportwedstrijd van het jaar wordt ieder jaar een bekende artiest gevraagd een onvergetelijk optreden te verzorgen.

Amazon haalt uit naar FAA in Super Bowl commercial

Halftime show

Lady Gaga opende haar Halftime Show op spectaculaire wijze. Op het dak van het NRG Stadium in Houston, Texas zong de bekende zangeres het nummer "God bless America" onder een horizon gevuld met 300 honderd verlichte drones, die samen de Amerikaanse vlag vormden.

Droneshow

Het nieuws was van de droneshow was reeds uitgelekt, CNN maakte het nieuws gisteren al kenbaar. Toch was er nog niks bekend over de uitwerking van de drones en deze was zeer spectaculair te noemen. Iedere keer vraag je af of het nog gekker kan en ja, het kan blijkbaar nog gekker. Niet alleen was Lady Gaga de eerste artiest die haar Halftime Show op het dak van het football-stadion begint, haar show betrok de volledige hemel boven de stad!

Drones are good

Met name dit soort toepassingen zorgen ervoor dat drones bij het grote publiek steeds meer als 'goed' worden bestempeld. Door het militaire gedrag van de Verenigde Staten blijft het woord 'drone' in Amerika voor veel mensen een negatieve gedachte oproepen. Het is dus prijzenswaardig dat zowel NFL als FAA hun medewerking aan de droneshow hebben verleend.

Super Bowl commercials

Naast de overweldigende Halftime show zijn commercials tijdens de Super Bowl ook een belangrijk onderdeel. Jaarlijks tasten alle grote bedrijven diep in de buidel om een onvergetelijke of veelbesproken commercial te tonen tijdens de best bekeken minuten van het jaar.

Amazon Echo

Ook Amazon blijft dit jaar niet achter in de race om de duur betaalde zendminuten. Tijdens twee korte commercials pronkt de online gigant met zijn nieuwste technologieën, waaronder Amazon Echo en Amazon Prime Air. In de eerste korte commercial zie je hoe mensen thuis op bank gebruik maken van Amazon Echo, een nieuw apparaat van Amazon waar tegen je kunt spreken en dat antwoorden of opdrachten uitvoert.

Amazon Prime Air

In de tweede commercial zie je een stel op de bank die met de hulp van Amazon Echo én Amazon Prime Air vliegensvlug Doritos chips laten bezorgen. Amazon Prime Air is de dronebezorg service waar Aamazon al jaren aan werkt en naar eigen zeggen klaar is om te starten in de Verenigde staten.

FAA

Helaas krijgt Amazon nog geen toestemming van de Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, om haar bezorgservice in de Verenigde Staten ten uitvoer te brengen. Via een onduidelijke boodschap in de kleine lettertjes van de commercial laat Amazon duidelijk weten dat zij helaas niet kunnen zeggen wanneer Amazon Prime Air werkelijkheid wordt. Hiermee geeft Amazon indirect de FAA een sneer door op een vreemde manier aan te geven dat zij ook niet weten wanneer haar 'drone delivery service' in de VS beschikbaar zal zijn.

0 Reacties

    Plaats een reactie