AirMap werkt aan een luchtverkeersysteem voor drones en vandaag werd bekend dat de Amerikaanse startup een investering heeft ontvangen van maar liefst 26 miljoen dollar.

Drone luchtverkeer

Op dit moment is het zien van een drone nog redelijk uniek, maar de verwachting is dat het luchtruim zich steeds meer gaat vullen met drones. AirMap's drone-management-systeem zal veel lijken op het systeem dat gebruikt wordt voor regulier luchtverkeer, maar volgens AirMap mede-oprichter Ben Marcus zijn er wel degelijk verschillen: "Er zijn ongeveer 10.000 vliegtuigen tegelijkertijd in de lucht. Dit zijn aantallen die nog door de mens zijn te overzien en te beheren. Maar dat zal niet te schalen zijn naar miljoenen of zelfs miljarden dronevluchten om te beheren."

AirMap krijgt investering van $26 miljoen

AirMap

Naarmate de technologie van drones iedere dag verder toeneemt, zullen de apparaten steeds meer autonoom vliegen. AirMap ontwikkelt een systeem dat drones kan voorzien van de meest veilige vliegroutes, rekening houdend met tijdelijke vliegverboden, weer en overige luchtverkeer.

Drone

Het bedrijf biedt een app waarmee drone gebruikers een veilige vlucht kunnen plannen. Maar wat nog belangrijker: AirMap werkt samen met dronefabrikanten, toezichthouders en luchthavens die gebruik maken van de systemen van de startup om te begrijpen waar drones vliegen. Fabrikanten die technologie van AirMap reeds hebben geïntegreerd in hun producten zijn o.a.: DJI, AeryonLabs, Intel en Yuneec. Laatstgenoemde is tevens investeerder in AirMap.

AirMap krijgt investering van $26 miljoen

Investering

Vandaag maakte AirMap bekend dat de startup gefinancierd wordt naar aanleiding van een zogenaamde 'Series B round of venture funding'. Deze investeringsronde werd geleid door Microsoft Ventures begeleid door andere grootheden als Airbus Ventures, Qualcomm Ventures, Rakuten, Sony, en Yuneec.

AirMap krijgt investering van $26 miljoen

Kantoren

AirMap gaat het geld gebruiken om haar 'drone traffic system' verder te ontwikkelen en meerdere vestigingen te openen. Naast het huidige hoofdkantoor in Santa Monica in de Amerikaanse staat Californië, is het bedrijf van plan kantoren te openen in Berlijn en op het NASA Ames Research Center in Mountain View, Californië.

Airbus Ventures CEO Thomas d'Halluin zei: "Er is zo veel congestie op de wegen en de wereldbevolking groeit. De organisatie van het luchtruim zal de toekomst van de mobiliteit definiëren en helpen het congestie probleem op te lossen. Maar je kunt drones niet zo maar laten vliegen zonder rekening te houden met veiligheid. De drone-industrie begon met mensen met speelgoed in hun eigen hoekje. AirMap introduceert een stroom van accurate informatie waarmee drones communiceren over belangrijke kwesties, zodat ze kunnen vliegen waar ze nodig zijn. Ze weten wanneer ze ergens niet mogen vliegen en wanneer het veilig is om te vliegen."

0 Reacties

    Plaats een reactie