Droneracing wint nog steeds aan populariteit, maar om echt mee te kunnen racen met de pro's heb je meer nodig dan een startklare beginnerset. Het bedrijf UVify brengt hier verandering in en introduceert de Draco drone die direct uit de doos snelheden haalt van bijna 160 km per uur!

Bouwen racedrone

Op dit moment vertoont het bouwen van een racing drone veel gelijkenis met het bouwen van een gaming-pc. Het is niet heel ingewikkeld, maar enige kennis over de onderdelen is wel vereist en je moet niet bang zijn om je handen te laten wapperen!

UVify introduceert Draco racing drone

Draco

Met Draco introduceert UVify een Ready-To-Fly racing drone met prestaties van een zelfgebouwde quad. De racequad haalt snelheden van meer dan 100 km per uur, snelheden die de meeste startersets op dit moment niet halen.

Snelheid

Volgens UVify haalt Draco snelheden van 110 kilometer per uur in race omstandigheden, maar kan de quadcopter op rechte stukken snelheden halen van ongeveer 160 kilometer per uur!

GPS

Draco is voorzien van een FPV camera, maar ook uitgerust met GPS technologie. GPS wordt niet veel gebruikt in racing drones, maar dit zorgt ervoor dat Draco ook verschillende geassisteerde vluchtmodussen kan uitvoeren.

Ready-To-Fly

Draco bestaat uit onderdelen die speciaal door UVify ontwikkeld zijn voor deze setup. Het grote voordeel is dat de onderdelen en hiermee de hele setup uitstekend op elkaar is afgestemd en hierdoor indrukwekkende prestaties laat zien. Ook zijn er geen draden of uitstekende onderdelen te zien, dat zorgt voor een stakke vormgeving. Een nadeel is dat de onderdelen niet te vervangen zijn door onderdelen van andere merken.

UVify introduceert Draco racing drone

Droneracing

Met de introductie van Draco doet UVify een gooi naar de troon van de Ready-To-Fly dronerace quads. Waar DJI de markt van luchtfotografie en personal drones domineert, lijkt de wereld van het droneracing nog geen dominante speler te kennen die een kwalitatieve drone voor een schappelijke prijs kan aanbieden.

CES 2017

UVify demonstreert de Draco racingquad tijdens de CES 2017 welke gehouden wordt van 5 tot 8 januari 2017 in Las Vegas, Nevada.

Prijs

De prijs van Draco (exclusief remote controller) zal naar alle waarschijnlijkheid rond 499 dollar bedragen en ter indicatie: een nieuwe arm zal 30 dollar kosten. Draco zal naar verwachting pas in de zomer verkrijgbaar zijn in twee verschillende edities: Draco en Draco HD.

Foto: Engadget

0 Reacties

    Plaats een reactie