In 2016 heeft de politie vaker opgetreden tegen dronepiloten die in overtreding waren. Er kwamen 96 meldingen binnen en in 38 gevallen werd er een proces-verbaal opgesteld.

Overtredingen

Het aantal drones neemt met de jaren toe en daarmee ook het aantal overtredingen die begaan worden met drones. De Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie handhaven het dronebeleid steeds strenger en schrijven regelmatig boetes uit.

Cijfers

In 2016 kreeg de politie 50 procent meer meldingen van rondvliegende drones. Ook werden er meer processen-verbaal opgesteld, blijkt uit cijfers van de politie. In 23 gevallen werd de zaak afgedaan met een schikking en 11 keer kwam het tot een dagvaarding.

Politie treedt vaker op tegen drone-overtredingen

Boete

De hoogte van de boete wordt bepaald door de ernst van het incident. Hoe gevaarlijker het vlieggedrag met de drone, hoe hoger het opgelegde bedrag. Schikkingen kunnen oplopen tot duizend euro, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie tegen de NOS.

Alexander Klöpping

Ook Alexander Klöpping kwam onlangs in het nieuws omdat hij de regels die gelden voor het vliegen met drones had overtreden. Hij kreeg een boete van 300 euro omdat hij met zijn drone boven Amsterdam vloog.

0 Reacties

    Plaats een reactie