Op crowdfunding-platform IndieGoGo is een nieuwe drone te zien waarvoor momenteel een inzamelingsactie gaande is. Droneball Go is een drone uitgerust met een ronde beschermkooi dat ervoor zorgt dat de propellers niet geraakt worden tijdens botsing met een object of de grond.

Kooi

Het meest opvallende element aan Droneball Go is de zogenaamde ‘Crash Cage’ om de quadcopter. Deze balvormige kooi functioneert als een enorme propellerbeschermer; niet alleen voor de propellers, maar ter bescherming van de hele drone.

Droneball Go drone is niet te crashen

Herstel

Dankzij de balvormige kooi kan Droneball Go tegen muren en plafonds botsen, maar ook op de vloer stuiteren. Drone Ball Go zal zichzelf vrijwel altijd herstellen na een botsing, iets wat volgens de makers drones met vergelijkbare kooi-constructies tot op heden nog niet goed kunnen.

Droneball Go drone is niet te crashen

Nieuwe spelvormen

Door de ‘Crash Cage’ en het goede herstelvermogen na een crash zijn er diverse spelvormen denkbaar. Het vermogen om te botsen kan een nieuwe dimensie geven aan droneraces waarin men tegenstanders uit de weg zou kunnen botsen. Ook laten de makers in de promotievideo zien dat je ook een basketbal spel kan spelen met de Droneball Go.

Droneball Go drone is niet te crashen

Specs

Droneball Go wordt aangedreven door een SPRacingF3EVO Flight Controller en gevoed door een 1300mAh 3S LiPo accu. Via de 1080p camera in combinatie met de ingebouwde 5.8Ghz video-transmitter is het mogelijk om de camerabeelden live te bekijken op een FPV bril of monitor. De 2.4Ghz Remote Controller wordt geleverd met een FPV monitor en heeft een bereik tot 400 meter. Droneball Go kan snelheden halen tot 65 km per uur.

Droneball Go drone is niet te crashen

Niet nieuw

Het idee van een volledig afgeschermde kooi voor een drone is niet nieuw. De makers claimen dat Droneball Go de eerste drone is die ook zijn weg kan vervolgen als het apparaat ergens tegenaan botst.

Droneball Go drone is niet te crashen

Prijs

Via crowdfunding-platform IndieGoGo kun je een Droneball Go reserveren voor 399 dollar. De inzamelingsactie loopt nog zo’n 2 maanden, dus besef goed dat het even duurt voordat je de drone in huis zal hebben.

0 Reacties

    Plaats een reactie