Autofabrikant Daimler heeft $17.2 miljoen geïnvesteerd in Starship Technologies. Dit start-up bedrijf ontwikkelt autonome bots die producten kunnen vervoeren. Verder heeft Daimler ook interesse getoond in een andere drone-gerelateerde start-up bedrijf.

Starship Technologies

De grote autofabrikant Daimler heeft $17.2 miljoen geïnvesteerd in de start-up bedrijf Starship Technologies. Het bedrijf is een initiatief van Ahti Heinla en Janus Friis, de oprichters van Skype. Starship Technologies heeft een autonome bezorg robot ontwikkeld. De bot is gemaakt om producten te vervoeren, op temperatuur te houden en te beschermen. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om de bot niet autonoom te laten vliegen maar te laten rijden, omdat hier veel minder eisen aan verbonden zijn. Hierdoor is het makkelijker om de bots werkelijk te gebruiken in drukke steden.

Daimler investeert $17.2 miljoen in rijdende bezorgdrones

Autonome bezorg bot

De bots zijn uitgerust met meerdere camera’s en sensoren. Ook zijn ze volgens de makers diefstalbestendig, waardoor de bots niet kunnen worden opengebroken door dieven. Verder kunnen de bots ook tegen vele verschillende weersomstandigheden. De bots zijn getest op openbare wegen in Europa en Noord-Amerika en Starship Technologies is op kleine schaal begonnen met bezorgingen in Londen.

Interesses Daimler

De interesse van Daimler in robotbezorgingen is niet beperkt tot Starship Technologies. De autofabrikant heeft ook in Matternet geïnvesteerd, een andere drone-gerelateerde start-up. Verder heeft Daimler een concept voor een drone-bestelauto gepresenteerd tijdens de CES 2017 in Las Vegas. In het concept wordt gebruik gemaakt van een Mercedes-Benz en de drones van de start-up bedrijven waar Daimler in heeft geïnvesteerd.

0 Reacties

    Plaats een reactie