Om (drugs)criminelen in De Biesbosch tegen te gaan wil het CDA dat de provincie Noord-Brabant samen met het Rijk de mogelijkheden onderzoekt van de inzet van drones. Op dit moment hebben drugscriminielen in de Biesbosch nagenoeg vrij spel en zijn ze ongrijpbaar voor de politie.

Zorgelijk

De Provinciale Statenfractie van het CDA schrijft geschrokken te zijn van de berichten dat drugscriminelen in De Biesbosch nagenoeg vrij spel hebben en ongrijpbaar zijn voor de politie. De partij noemt het zeer zorgelijk en pleit voor meer middelen om de boeven aan te pakken.

Drones

Vandaag bezoekt het CDA op uitnodiging van Staatsbosbeheer de Biesbosch. Daar wordt ook gesproken over de mogelijkheden om drones in te zetten. Het CDA ziet de inzet van drones als een win-win situatie: criminaliteit aanpakken én natuurontwikkeling ondersteunen.

CDA wil Biesbosch beschermen tegen drugs met drones

Hennepvelden

Er is een groot probleem met illegale hennepvelden in De Biesbosch. Vorig jaar werden er nog zeven grote hennepvelden ontdekt waar in totaal zo'n 2.500 hennepplanten groeide. Burgemeester Yves de Boer van Werkendam pleitte toen al voor een grootschalige inzet van drones door de politie. Drones kunnen sneller en goedkoper ingezet worden dan politiehelikopters en om die reden ook vaker ingezet worden.

1 Reacties

  1. bart sikkema

    Helaas beschikt de politie nog niet over volledig opgeleide mensen en ze hebben zelf (nog) geen drones. Ze maken gebruik van drones van Defensie. Mijn voorstel is dan ook om gediplomeerde (ROC) dronevliegers in te zetten, uiteraard onder toezicht van politiemensen. Vergeet niet dat er op alle fronten binnen de politie specialisten (o.a.ICT) ingezet worden. Ideetje?

Plaats een reactie