Om verkeersongevallen sneller in kaart te brengen ze tde Belgische politie drones in. Ze laten de drone, uitgerust met een camera, vliegen boven de plek van het ongeval om snel beeldmateriaal vast te leggen. De foto's worden achteraf via de computer geanalyseerd waardoor de weg weer snel open kan.

Verkeersongevallen

In België gaat de politie voortaan drones inzetten bij verkeersongevallen. "Normaal duurt het onderzoek ruim twee uur, maar dankzij de hulp van de drone kan dit proces ook binnen een uur gedaan worden", vertelt Benoit Godard van het BElgisch instituut voor Verkeersveiligheid tegenover de NOS.

Belgische politie zet drones in bij verkeersongevallen

Tijdsbesparing

Door de inzet van drones kunnen verkeersongevallen snel in kaart worden gebracht, waarna analyse op een later tijdstip kan plaatsvinden. Hierdoor wordt de weg weer snel geopend voor verkeer en dit voorkomt of verkleint het aantal files.

Drones

De drones werden eerder al ingezet in Antwerpen, maar nu gaat ook Oost-Vlaanderen ermee aan de slag. De drones kosten tussen de 10.000 en 15.000 euro. Bij slecht weer of in tunnels wordt er geen gebruik gemaakt van de drones.

Belgische politie zet drones in bij verkeersongevallen

0 Reacties

    Plaats een reactie