Beveiligingscamera's werken prima, maar enkel wanneer ze gericht zijn op hetgeen wat er zich afspeelt. Met de inzet van drones hoopt Alarm.com een alarmsysteem te bieden dat alles kan zien.

Alarmsysteem

Met het nieuwe beveiligingssysteem van Alarm.com zijn onverwachte gebeurtenissen dus altijd in beeld dankzij de inzet van een zwerm vliegende camera's.

Alarm.com gebruikt drones in nieuw alarmsysteem

The Insights Engine

Alarm.com heeft een algoritme ontwikkeld - genaamd "The Insights Engine" - dat voortdurend de sensoren controleert op onverwachte gebeurtenissen. Het systeem leert zelf welke gebeurtenissen normaal en welke verdacht zijn.

Live video

Zodra het systeem een ongebruikelijke gebeurtenis constateert, zal een zwerm met drones worden ingezet die naar de plek des onheils vliegt. De drones verstrekken live video-streams naar ieder mobiel apparaat. Ook kunnen de video-streams gedeeld worden met het Alarm.com beveiligingscentrum of direct met hulpdiensten.

Alarm.com gebruikt drones in nieuw alarmsysteem

Drones

De drones maken gebruiken van het Qualcomm's Snapdragon Flight drone platform en kunnen zowel outdoor als indoor vliegen.

CES 2017

Het systeem zal gepresenteerd worden tijdens CES 2017. CES is de afkorting voor "Consumer Electronics Show" en is de grootste beurs met consumentenelektronica ter wereld. De CES wordt jaarlijks begin januari gehouden in Las Vegas, Nevada.

Alarm.com gebruikt drones in nieuw alarmsysteem

Sunflower Labs

Het idee van een kant-en-klaar alarm systeem dat drones inzet is niet nieuw. Eind vorig jaar werd bekend dat Sunflower Lab ook van plan is om drones te gaan toepassen in een beveiligingssysteem voor consumenten.

0 Reacties

    Plaats een reactie