Een zwerm autonome drones is het winnende idee van de Defensie Innovatie Game. De jury kroont het idee als winnaar door de grote operationele impact die het kan hebben. De Defensie Innovatie Game is in het leven geroepen om militairen zelf ideeën aan te laten dragen om de ‘werkvloer’ te verbeteren.

Een zwerm autonome drones

Het team ‘Swarming and combat management’ heeft het winnende idee voor de Defensie Innovatie Game bedacht. Het team bedacht een concept voor een zwerm autonome drones die voor verschillende militaire situaties kunnen worden ingezet. Het is de bedoeling dat de zwerm aangestuurd kan worden door een militair managementsysteem, maar vervolgens zelfstandig informatie verzamelt in het betrokken gebied.

Zwerm drones wint Defensie Innovatie Game

Hoofdprijs

Swarming and combat management heeft met hun drone-concept een prijs van 200.000 euro gewonnen. Volgens de jury heeft het idee gewonnen door de grote operationele impact die het kan hebben. Ook biedt de zwerm drones de mogelijkheid om een goede ‘situational awareness’ van een gebied te krijgen voordat er militairen heen worden gestuurd. Het winnende idee wordt nu met behulp van Thales, Land- en Maritime Warfare Centre en TNO verder ontwikkelt.

Defensie Innovatie Game

Bij de Defensie Innovatie Game is het de bedoeling dat militairen zelf innovatieve ideeën moeten bedenken om de ’werkvloer’ te verbeteren. Hierbij moeten de militairen hun persoonlijke kennis en ervaring bij Defensie gebruiken. Met ondersteuning van verschillende bedrijven en kennisinstituten kregen de militairen een kans om hun idee uit te werken.

0 Reacties

    Plaats een reactie