De Civil Aviation Authority (CAA) in de UK heeft in 2015 een “dronecode” opgesteld om dronepiloten te informeren over hoe ze zich moeten gedragen. Echter blijkt uit een onderzoek dat een grote groep niet weet dat deze code bestaat. Hierom heeft de CAA de code aangepast, zodat het makkelijker te onthouden is, en promoot de dronecode opnieuw.

De Civil Aviation Authority

De Civil Aviation Authority (CAA) uit de UK is de “dronecode” opnieuw aan het promoten aan huidige en toekomstige dronepiloten. De CAA doet dit omdat ze verwachten dat er een forse toename komt in het aantal dronepiloten tijdens en na de feestdagen Deze code moet ervoor zorgen dat de hobbyisten veiliger vliegen met hun drones. De CAA is opnieuw begonnen met de dronecode te promoten nadat uit een onderzoek naar voren kwam dat 61% van de gevraagde dronepiloten niet wist dat de code bestaat.

Don’t fly near airports or airfields
Remember to stay below 120m and at least 50m away from buildings and people
Observe your drone at all times
Never fly near aircrafts
Enjoy responsibleUK updates droneregeling voor de feestdagen

Tim Johnson

Tim Johnson, Policy directeur van CAA, vertelde in een verklaring: “Drones hebben ongelofelijk veel potentie en de dronecode zal helpen om de veiligheid van de luchtvaartindustrie te beschermen. Ook helpt de code de mensen die drones willen gebruiken voor verschillende operaties zoals het bestrijden van onkruid, verkeerbeheer en logistiek. Uiteindelijk moeten alle mensen hun drones veilig en op een verantwoordelijke manier gebruiken.

0 Reacties

    Plaats een reactie