De hype Game of Drones, waarbij drones elkaar uit de lucht moeten zien te spelen, is snel aan het groeien. Het is de bedoeling dat een dronepiloot met zijn drone andere tegenstanders uit de lucht haalt voordat hij zelf wordt uitgeschakeld. De sport is volgens bronnen in San Francisco bedacht door Marque Cornblatt en zijn vrienden.

Game of Drones

Nu droneracing in populariteit aan het groeien is en steeds meer aandacht krijgt, is er een nieuwe “underground” drone sport ontstaan genaamd Game of Drones. De regels zijn simpel: 2 of meer drones vliegen in die ring en wanneer een drone niet meer kan vliegen of 3 keer de grond heeft geraakt is deze uitgeschakeld. De drone die het langst in de lucht weet te blijven wint de wedstrijd.

Drone uitrusting

De drones die voor Game of Drones worden gebruikt worden ook wel battle drones genoemd. Deze drones mogen met allerlei attributen worden uitgerust om anderen uit te kunnen schakelen. Team Whyachi doet bijvoorbeeld met hun The Dragon drone mee aan Battle Bots Deze drone is uitgerust met een vlammenwerper die effectief drones uit de lucht haalt. Andere dronepiloten gebruiken bijvoorbeeld alleen een versterkt frame en proberen andere drones de lucht uit te beuken.

Is Drone Fight Club de nieuwe drone sport?

Ontstaan van drone fight club

Over het ontstaan van Game of Drones gaan geruchten dat deze fight club voor drones werd bedacht in 2010. Marque Cornblatt uit San Fransisco kwam samen met zijn vrienden bijeen om drones tegen elkaar te laten vechten en te zien hoe deze crashten. Al snel kwam de vriendengroep elke vrijdag bij elkaar om met drones tegen elkaar te strijden. De techniek van de drones verbeterde en het publiek groeide. Andere mensen wilde mee doen met de gevechten en brachten nieuwe soorten drones mee. Nu zijn de gevechten uitgegroeid tot een populair vrijdagavond schouwspel in San Francisco.

0 Reacties

    Plaats een reactie