GRIFF Aviation heeft een nieuwe mega drone gepresenteerd met de naam The Griff 300. Volgens Leif Johan Holland, CEO van GRIFF Aviation, is The Griff 300 de eerste drone in een reeks van mega drones. Het Noorse bedrijf claimt al wereldwijd contact te hebben met bedrijven die interesse hebben in de unieke drone.

The Griff 300

GRIFF Aviation heeft een nieuwe drone gepresenteerd genaamd The Griff 300. De mega drone van 75 kiloheeft een vliegtijd van 30-45 minuten en kan naast z’n eigen gewicht bijna 225 kilo tillen. Volgens het Noorse bedrijf is de drone gemakkelijk te vervoeren, in elkaar te zetten en te besturen. Ook denkt GRIFF Aviation dat de drone dankzij het hoge laadvermogen perfect is om in te zetten tijdens Search and Rescue operaties.

CEO GRIFF Aviation

Leif Johan Holland, CEO van GRIFF Aviation, gaf tijdens een presentatie uitleg over de drone: “We hebben twee jaar lang continue gewerkt aan dit project en zijn nu eindelijk klaar om The Griff 300 te presenteren. Dit is slechts de eerste in een reeks. Het volgende model dat wordt geproduceerd zal 800 kilo kunnen tillen. Daarna blijven we het laadvermogen verhogen per drone. Dit is het begin van een revolutie in de luchtvaart”.

Interesse van bedrijven

GRIFF Aviation heeft al veel contact met verschillende bedrijven in Azië, Europa en Amerika die interesse tonen in de unieke drone. Het is nog niet bekend wanneer GRIFF Aviation de mega drone beschikbaar stelt voor geïnteresseerde consumenten.

0 Reacties

    Plaats een reactie