Het vastleggen van een bruiloft met een drone is iets wat vandaag de dag steeds vaker gebeurd. In New Hamsphire heeft dit echter niet goed uitgepakt. De drone vloog namelijk binnen in een tent boven de dansvloer en crasthe. Daarbij raakte twee feestvierders gewond die nu een aanklacht tegen de bruidegom en de evenementen organisator indienen.

Bruiloft video

De 38-jarige bruidegom Barry Billcliff besloot om met zijn drone prachtige shots te maken van zijn bruiloft bij het Searles Castle in Windham. Toen hij zelf buiten aan het vliegen was werd hij door de organisatie op locatie gevraagd zijn drone aan de grond te zetten en niet meer te vliegen. Billcliff gaf gehoord en bergde zijn DJI Phantom drone netjes op.

Bruidegom aangeklaagd na drone crash tijdens bruiloft

Drone vliegt in de tent

Toen 's-avonds de voetjes van de vloer gingen in een grote feesttent bleek de drone toch plotseling weer voor de dag gehaald te zijn. De quadcopter vloog boven de mensenmenigte in de tent en draaide wat rond om een video te maken. Daarbij crashte de drone en kwam op twee feestvierders terecht.

Verwondingen

De drone kwam terecht op Kreena Ellis uit New Hampshire en Kelly Eaton uit Peabody. Daarbij raakten de twee gewond. Eaton gaf aan een gebroken neus en oogkas aan het incident hebben overgehouden en Ellis heeft een flinke snee in haar gezicht. Deze is in het ziekenhuis met twintig hechtingen dichtgemaakt. Daarnaast hadden beide dames een hersenschudding.

Video

Op beelden is te zien dat de drone inderdaad boven de dansvloer zweeft en in het rond draait om een video te maken.

Aanklacht

Beide gewonde dames hebben nu een aanklacht ingediend tegen Billcliff en het bedrijf dat de evenementen organiseert in het kasteel. Beide vrouwen hebben blijvende psychische en emotionele schaden geleden.

Bruidegom

De bruidegom ontkent echter dat hij heeft gevlogen met de drone op het moment van de crash. Hij verklaarde op het moment van de crash op de dansvloer aanwezig te zijn en samen met zijn kersverse vrouw luisterend naar een lied dat door vrienden werd opgedragen.

Bruidegom aangeklaagd na drone crash tijdens bruiloft

Organisatie

In een reactie verklaard de organisatie die de bruiloft organiseerde, dat zij geen toestemming hebben gegeven om met de drone te vliegen. Er is zelfs aangegeven dat het niet mocht en dat de drone aan de grond moest blijven. De DJ op het feest gaf aan dat Billcliff de drone zelf bestuurde.

Bruiloft video's

Bekijk hier een aantal bruilofvideo's waarbij niemand gewond raakte.

0 Reacties

    Plaats een reactie