Amazon heeft in 2014 een patent aangevraagd voor een verdedigingssysteem voor bezorgingsdrones wat onlangs definitief aan het bedrijf is toegekend. In het patent staat een verdedigingssysteem beschreven wat er voor zorgt dat een bezorgdrone in Fail-Safe mode gaat wanneer een verdacht persoon controle over de drone probeert te krijgen. Het doel van Amazon is om in de toekomst alle pakketjes tot 2.27 kilogram met een drone binnen 30 minuten te kunnen bezorgen.

Reden voor patent

Amazon heeft in samenwerking met Prime Air op 14 december haar eerste dronebezorging succesvol uitgevoerd. Het bedrijf vroeg in 2014 patent aan voor een verdedigingssysteem voor bezorgdrones wat onlangs is toegekend. Volgens Amazon is bescherming van bezorgdrones noodzakelijk, omdat het bedrijf denkt dat mensen de drones uit de lucht proberen te halen met draadloze signaaljammers. Voor succesvolle dronebezorgingen is de bescherming van drones van cruciaal belang.

Amazon krijgt patent op verdedigingssysteem voor bezorgdrones

Verdedigingssysteem

In het patent staat beschreven hoe het systeem van Amazon opmerkt wanneer een verdacht persoon te controle over een bezorgdrone probeert te krijgen. Wanneer dit het geval is gaat de drone automatisch in een ‘Fail-Safe’ mode. Dit betekent dat de drone terug gaat naar het vertrekpunt of op de grond landt.

Toekomst Amazon

Het doel van Amazon en Prime Air is om alle pakketjes tot 2.27 kilogram binnen 30 minuten te kunnen bezorgen met een drone. “Prime Air heeft een grote potentie om de diensten die we al bieden aan miljoenen klanten te verbeteren, door het verstrekken van een snelle levering van pakketten die ook de algehele veiligheid en efficiëntie van het transportsysteem laat toenemen”, aldus Amazon.

0 Reacties

    Plaats een reactie