Nadat Amazon deze week veel aandacht kreeg voor haar eerste dronebezorging maakte het Amerikaanse bedrijf Flirtey bekend dat ze al 77 dronebezorgingen succesvol hebben afgerond. Volgens het bedrijf kan Flirtey de producten van 7-Eleven binnen 10 minuten leveren aan haar klanten. Flirtey is nu nog het enige bedrijf dat van de FAA toestemming heeft om producten in bewoonde gebieden met drones te bezorgen.

Flirtey en 7-Eleven

Na veel ophef over de eerste dronebezorging van Amazon maakte het Amerikaanse bedrijf Flirtey bekend dat in de staat Nevada al 77 dronebezorgingen succesvol zijnn afgerond. Flirtey en 7-Eleven zijn begonnen met dronebezorgingen in juli, maar leveren sinds november elk weekend met een drone producten aan klanten. Op dit moment leveren de bedrijven alleen nog in de Amerikaanse staat Nevada, maar hebben plannen om volgend jaar ook in andere gebieden te bezorgen.

77 succesvolle dronebezorgingen voor 7-Eleven en Flirtey

Bestelproces

Klanten bestellen Producten bij 7-Eleven via een speciale app. Vervolgens worden alle bestelde producten in een speciale container gestopt zodat de drone deze kan meenemen. Via de app wordt de klant op de hoogte gehouden van de bestelling. Zo krijgt de klant een notificatie wanneer de drone de winkel heeft verlaten en wanneer de drone bij de klant is om de bestelling af te leveren. Flirtey claimt dat alle bezorgingen minder dan tien minuten duren.

Flirtey dronebezorging

Flirtey is een succesvolle dronebezorgingsservice die al eerder heeft samengewerkt met grote partijen, bijvoorbeeld met Domino’s in Nieuw-Zeeland. Ook heeft het bedrijf schoolboeken bezorgd met een drone in Australië. Flirtey is het eerste en enige bedrijf dat van de Amerikaanse FAA toestemming heeft om producten in bewoonde gebieden met drones te bezorgen.

0 Reacties

    Plaats een reactie