Zipline International Inc. is een bedrijf dat medicijnen levert in Rwanda door middel van drones. Zipline heeft sinds begin dit jaar ruim 6 miljoen inwoners geholpen met deze service. Veel bedrijven hebben dit opgemerkt en willen dit project graag ondersteunen. Zipline wil deze investeringen gebruiken om het project uit te breiden naar andere landen.

Zipline

Zipline International Inc is een bedrijf dat medicijnen levert aan patiënten in heel Rwanda door middel van drones. Ook leveren ze bloed aan verschillende transfusiecentra verspreidt over het land. Doordat de wegen in Rwanda erg slecht zijn is het lastig voor verzorgers om medicatie en bloed op tijd bij een patiënt te krijgen. Dronebezorgingen zijn een effectieve en snelle oplossing voor het bezorgen van deze essentiële medische benodigdheden.

Investeringen

Zipline heeft sinds begin dit jaar al meer dan 6 miljoen inwoners geholpen met deze service. Veel bedrijven zoals Visionnaire, Veentures, Subtraction Capital, Sequoia Capital en anderen hebben dit opgemerkt en willen het project graag ondersteunen. De investeringen van deze bedrijven zijn samen ongeveer 25 miljoen dollar waard. Dit betekent dat het kapitaal van Zipline nu rond de 43 miljoen dollar ligt.

Toekomst

Zipline wil de nieuwe investeringen gebruiken om nieuwe mensen aan te nemen, de technologie van haar drones verder te ontwikkelen en het project ook in andere landen op te starten. Zo heeft Zipline verschillende landen in gedachten, zoals Indonesië, Vietnam en misschien wel Amerika. “Bezorgingen in Amerika kunnen pas beginnen als er een wettelijke goedkeuring is gegeven of als er een uitzondering voor ons wordt gemaakt”, vertelt de CEO van Zipline.

Concurrenten

Verschillende drone fabrikanten zoals Flirtey en Matterport hebben aangegeven dat ze voedsel, bouwmaterialen en medicijnen met drones willen vervoeren in de toekomst. Zipline heeft echter aangegeven alle aandacht te richten op het leveren van medicijnen en blod.

0 Reacties

    Plaats een reactie