Verizon gebruikt drones die in combinatie met haar 4G LTE netwerk voor nieuwe mogelijkheden voor de Amerikaanse telecomprovider zorgen.

Live luchtbeelden

Door onbemande luchtvaartuigen uit te rusten met supersnel internet kunnen beelden vliegensvlug vanuit de drone naar hulpdiensten op de grond worden verzonden. Iets wat in noodsituaties absoluut levens kan redden.

Vliegende telecom-masten

Ook experimenteert Verizon om drones uit te rusten als vliegende 'telecom-masten'. Stel dat in een noodsituatie in een bepaald gebied de elektriciteit en/of het telecomnetwerk uitvalt, dan kan de drone toch zorgen voor communicatie met (en in) het gebied.

Verizon voert tests uit met 4G LTE drones

Tests

Verizon's Airborne LTE Operations (ALO) heeft succesvol enkele tests afgerond op Cape May Airport in de Amerikaanse staat New Jersey. Tijdens deze tests werd er gevlogen met een 17-foot wingspan RS-20 UAS bediend door piloten van American Aerospace Technologies, Inc (AATI).

FAA

Met toestemming van de FAA mocht het onbemande vliegtuigje tot 2200 meter hoogte vliegen. Verizon's netwerk is enkel getest tot 900 meter hoogte. Met een gewicht van 75 kilogram kan het vliegtuigje maar liefst 12 tot 16 uur vliegen.

0 Reacties

    Plaats een reactie