OpenWorks Engineering heeft het counter-drone systeem SkyWall100 ontwikkeld Het counter-drone systeem werkt zo effectief dat het Barack Obama heeft beschermd tegen ongewenste drones. Verder heeft de Britse start-up in augustus een prijs gewonnen met SkyWall100.

OpenWorks Engineering

OpenWorks Engineering is het bedrijf dat het counter-drone systeem SkyWall100 heeft ontwikkeld Het systeem lijkt op een raketwerper en kan een intelligent projectiel met een on-board countersysteem tot 100 meter afschieten. Na het afschieten berekent de Artificial intelligence (AI) van het projectiel de baan van een ongewenste drone en begint deze te volgen. Wanneer het projectiel dicht genoeg bij de drone is wordt er een net afgeschoten met een parachute, waardoor de drone in het net verstrikt raakt en rustig naar de grond valt.

President Barack Obama

Het counter-drone systeem van het Britse start-up bedrijf werkt zo effectief dat ze de Amerikaanse President Barack Obama beschermden tegen ongewenste drones tijdens zijn bezoek aan Duitsland. “Het SkyWall100 systeem maakt het mogelijk om een drone te vangen en veilig naar de grond te brengen zonder chaos en onbedoelde schade te creëren”, aldus een woordvoerder van OpenWorks.

SkyWall bestrijdt ongewenste drones

Best UAS Interdiction Award

OpenWorks heeft niet alleen vele beveiligingsprojecten weten te bemachtigen, maar heeft ook een prijs gewonnen. In augustus won het bedrijf de “Best UAS Interdiction Award” tijdens de “Countering Unauthorized Unmanned Aircraft Systems Challenge”. SkyWall won de prijs door het meeste aantal drones te stoppen van alle 7 finalisten. Na het winnen van de prijs heeft de overheid van Letland interesse getoond om het systeem te kopen om het nationale luchtruim te beschermen tegen ongewenste drones.

Andere anti-drone systemen

Een aantal andere interessante anti-drone systemen zijn het drone-vangnet, stoorzenders, roofvogels en een net-pistool. Ook zijn er een aantal andere bedrijven die anti-drone systemen maken zoals Sky Safe, Battelle en Drone Dome.

0 Reacties

    Plaats een reactie