Een team van onderzoekers van de University of Pennsylvania's School of Engineering and Applied Science hebben 's werelds kleinste bestuurbare 'drone' ontwikkeld.

Piccolissimo

De ultra-micro drone draagt de naam 'Piccolissimo'; vernoemd naar de achternaam van de bedenker én het Italiaanse woord 'piccolo' dat 'klein' betekent. Deze kleine drone is even groot als een 1 Euro-munt en weegt slecht 2.5 gram.

Klein

Aanvankelijk was het uitgangspunt voor het project niet het formaat, maar simpelweg het bouwen van 's werelds eenvoudigste vliegtuig. Student Matthew Piccoli bedacht niet alleen een manier om dit te realiseren, maar zag dat hij dit ook erg klein qua formaat kon realiseren.

Drone

De drone bestaat uit een 3D-geprint frame met lipo accu, motor en control-mechanisme. Het geheel werkt door het draaien van het lichaam met 40 keer per seconde, terwijl de enkele propeller 800 keer per seconde draait.

Onderzoekers bouwen drone van 2.5 gram

Stabiel

"Het is passief stabiel, dus het heeft geen sensoren of controle-computers nodig om te vliegen", heeft Mark Yim, professor in de robotica, die aan het project werkte, gezegd. "Een van de interessante dingen aan het ontwerp is dat een groot deel van de complexiteit zit in het 3D geprinte lichaam. Aangezien de kosten van 3D gedrukte delen gebaseerd zijn op de hoeveelheid kunststof van het deel en niet op de complexiteit van het deel, kan deze vlieger zeer goedkoop geproduceerd worden."

Zwermen

"Vanwege hun omvang, kan je echt zwermen met honderden of duizenden van deze dingen voorstellen", aldus Piccoli. "Dat zou kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld lichtshows of 3D-hologrammen."

0 Reacties

    Plaats een reactie