Het bedrijf Kittyhawk heeft in samenwerking met Airmap een nieuwe UAV luchtverkeer app ontwikkeld Dankzij de iOS app kunnen dronepiloten live gegevens delen met luchthavens en andere dronepiloten.

De nieuwe drone app

Het drone-management bedrijf Kittyhawk heeft in samenwerking met het bedrijf Airmap, een luchtvaartinformatie service provider, een nieuwe UAV luchtverkeer app ontwikkelt. De app maakt gebruik van het Airmap platform, een kaart waar op andere dronepiloten en tijdelijke restricties zichtbaar zijn. De app werkt op het moment alleen met software van DJI, 3DR en Yuneec drones.

Kittyhawk en Airmap ontwikkelen drone app voor Amerika

Toepassingen van de app

Dankzij de iOS app kunnen dronepiloten live luchtverkeersmeldingen volgen van luchthavens en andere dronepiloten. Hierdoor kan je ervoor kiezen om een rustige plek op te zoeken of om juist naar andere dronepiloten toe te gaan. Dronepiloten kunnen ook een digitale melding geven over waar ze gaan vliegen aan meer dan 150 vlieghavens en andere dronepiloten in Amerika. Verder is het mogelijk om via de app live beelden te delen met andere dronepiloten, een vlucht met een stopwatch meten, de resultaten delen en nog veel meer.

Samenwerking Kittyhawk en Airmap

“Kittyhawk is vroeger altijd weggebleven van het verstrekken van in-flight intelligentie en richtte zich vooral op Pre-flight intelligentie, maar het AirMap platform bood de juiste kans voor ons om te werken met een andere marktleider voor het creëren van een bijzonder handige functie”, aldus Kittyhawk CEO Joshua Ziering.

Kittyhawk en Airmap ontwikkelen drone app voor Amerika

Het Airmap platform

Het Airmap platform is steeds populairder aan het worden in Amerika. Het bedrijf heeft eerder dit jaar een eigen app gelanceerd. Verder werkt Airmap sinds juli samen met DJI om de geofencing database te verbeteren. Zo is er een functie ontworpen waar iemand kan aangeven dat er een bosbrand is, waardoor er een geofence ontstaat rond het gebied. Hierdoor kunnen geen ongewenste drones meer vliegen in de buurt van een bosbrand.

0 Reacties

    Plaats een reactie