Flir organiseert een wedstrijd voor drone ontwikkelaars over de wereld. Iedereen die mee wil doen moet een idee ontwikkelen voor een drone die gebruik maakt van een FLIR Lepton camera. Uit alle inzendingen worden 5 halve finalisten uitgekozen die hun idee tijdens CES 2017 in Las Vegas mogen pitchen voor een jury.

Wedstrijd voor drone ontwikkelaars

Het Amerikaanse bedrijf Flir is een wedstrijd begonnen voor iedereen die het leuk vind om drones te ontwikkelen. Om mee te doen aan de wedstrijd dien je een idee te ontwikkelen voor gebruik van de FLIR Leption infrarood thermische camera in combinatie met een drone. Ook moet je in een aantal paragrafen jouw idee uitleggen. De jury is op zoek naar ideeën binnen de categorieën:

-Internet of Things
-Smart buildings
-Automotive
-Robotics

Je hebt tot 11 november 2016 de tijd om jouw idee in te dienen via het formulier van FLIR.

Flir start wedstrijd voor drone ontwikkelaars

Selectie halve finalisten

Nadat de dateline is verstreken gaat een jury alle inzendingen bekijken en 5 ideeën uitkiezen die door gaan naar de halve finale. Tijdens het selecteren kijkt de jury naar product innovatie, operabiliteit, thermische factoren en commerciële levensvatbaarheid. De halve finalisten worden op 15 november bekend gemaakt. De halve finalisten worden gratis overgevlogen naar de jaarlijkse CES in Las Vegas om daar hun idee te pitchen.

Flir start wedstrijd voor drone ontwikkelaars

Finale tijdens CES 2017

Nadat de halve finalisten hun idee hebben gepitcht gaat de jury in overleg over wie er door mag naar de finale. Tijdens de finale dienen de finalisten een prototype te maken van een drone met ingebouwde FLIR Lepton camera. Ter ondersteuning krijgt elke finalist hulp van een FLIR-mentor bij de ontwikkeling van het prototype. Nadat de prototypes af zijn worden ze gepresenteerd en getest op de CES showvloer. Hier wordt na de presentaties een winnaar bepaalt. De winnaar van de hoofdprijs wordt gehuldigd tijdens CES en komt in de nieuwste editie van Wired magazine.

Flir start wedstrijd voor drone ontwikkelaars

Andere wedstrijden

Flir is niet het eerste bedrijf dat een wedstrijd organiseert voor drone ontwikkelaars. Zo hebben DJI en Shapeways Ooit een wedstrijd georganiseerd met de focus op Search & Rescue toepassingen van drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie