Het Amerikaanse bedrijf DroneShield heeft een enorme DroneGun ontwikkeld die het signaal van drones moet verstoren en ze daardoor dwingt om te landen. Het is vooralsnog niet toegestaan om de stoorzender te gebruiken.

Anti-drone

Er is veel te doen omtrent drones en de veiligheid. Om deze reden zijn er meerdere bedrijven die naar oplossingen zoeken om de handhaving van de onbemande luchtvaartuigen makkelijker te maken. Zo zijn er ideeën om drones uit de lucht te halen door middel van roofvogels, netten en zelfs kogels. Een veiligere oplossing is volgens het Amerikaanse DroneShield om een stoorzender te gebruiken die de communicatie van drones blokkeert.

Enorme DroneGun moet ongewenste drones veilig uit de lucht halen

DroneGun

Het Amerikaanse bedrijf DroneShield heeft de DroneGun gemaakt. Dit 5 kilo wegende geweer schiet geen kogels, maar werkt als een stoorzender die de communicatie van drones, zoals GPS en GLONASS, blokkeert. Dit kan vanaf een afstand van ruim negentien kilometer.

Return to Home

Wanneer de communicatie van de drone wordt verstoort wordt de drone gedwongen te landen of terug naar het vertrekpunt te vliegen. Dit werkt natuurlijk alleen bij geavanceerde drones zoals de DJI Phantom 4.

Verboden

Voor het gebruik van de DroneGun is geen speciale technische training nodig. Hierdoor is hij door iedereen te gebruiken. Het is echter de vraag of de DroneGun echt in actie gaat komen. De Amerikaanse organisatie FCC heeft geen certificaat uitgegeven waardoor het niet legaal is om hem te gebruiken in de Verenigde Staten.

DroneDefender

Vorig jaar werd een soortgelijk anti-drone wapen ontwikkeld door het Amerikaanse Battelle Innovations. Zij lieten de DroneDefender zien die drones binnen een straal van 400 meter onschadelijk kan maken zonder deze uit de lucht te knallen.

0 Reacties

    Plaats een reactie