Tijdens een patrouille van Air Shepherd kwamen 2 dronepiloten een olifant tegen in een benarde situatie. Nadat de dronepiloten zagen dat het beest nog steeds leefde, zijn ze direct er naartoe gegaan om te helpen.

Ontdekking

Tijdens een patrouille van Air Shepherd, een organisatie die door middel van drones stropers zoekt, kwamen 2 dronepiloten een olifant tegen in een benarde situatie. Het dier was in een waterput gevallen en op zijn rug terecht gekomen. Alleen de poten en slurf waren nog boven water, hierdoor kon de olifant nog ademhalen. Op het eerste gezicht dachten de 2 dronepiloten Gift Kgadima en Tom Lautenbach dat de olifant vergiftigd was door stropers. Stropers vergiftigen vaker watertroggen, omdat veel dieren hier op af komen tijdens het droge seizoen.

Dronepiloten redden olifant uit waterput

Reddingsoperatie

Nadat de dronepiloten zagen dat het beest nog steeds leefde, gingen er direct naartoe om te helpen. Gift Kgadima en Tom Lautenbach hebben samen met medewerkers van het nationale park touwen om de poten van het dier gebonden. Vervolgens trokken ze met een tractor totdat de olifant weer op zijn buik kwam te liggen. “De olifant was uitgeput en kon niet meteen staan. We hebben even gewacht en het dier toen naar het ondiepe deel van de trog geduwd. Daar kan hij er vervolgens zelf uitstappen”, verteld Lautenbach.

Air Shepherd

Air Shepherd maakt gebruik van stille en kleine drones om stropers op te sporen in de Afrikaanse natuurparken. De drones worden vooral in de avond gebruikt, omdat stropers de drones minder snel opmerken. Tijdens het droge seizoen trekken de dieren vaak richting de waterputten en dat weten de stropers ook. Hierdoor patrouilleert Air Shepherd vaak in deze gebieden. “We volgen de dieren niet met onze drones! We volgen stropers en bekende stroperijroutes. Moeilijk werk, maar het levert fantastische ervaringen op”, aldus Otto Werdmuller Von Elgg, directeur van Air Shepherd.

0 Reacties

    Plaats een reactie