Afgelopen maandag werd er ingebroken bij een restaurant in Tusla, Oklahoma. Terwijl de dieven probeerde te vluchten volgde een burger de dieven met zijn drone. Door een goede samenwerking met de politie konden de dieven al snel na hun daad ingerekend worden.

Inbraak restaurant

Maandag 28 november 2016 werd er ingebroken bij een restaurant in Tusla, Oklahoma. Twee mannen gingen het restaurant binnen om flessen drank te stelen. Na de diefstal trokken de mannen naar een park in de nabije omgeving om de flessen drank op te drinken.

Drone gebruikt om dieven op te sporen

Ooggetuigen

Wat de mannen niet wisten is dat zij vanaf het moment dat zij het restaurant verlieten, werden gevolgd door een drone. Dronepiloot David Bell die het zag gebeuren was namelijk zo slim om met zijn drone de dieven op gepaste afstand te volgen. Hij schakelde de politie in die de mannen vervolgens arresteerde. Volgens de lokale politie was dit de eerste keer dat een burger bij een arrestatie heeft geholpen door zijn drone te gebruiken.

Libby Billings

Libby Billings, eigenaar van het restaurant, vertelde: “Dit is niet de eerste keer dat deze dieven hebben ingebroken bij mijn restaurant. Echter zijn de dieven alle drie de keren opgepakt door de politie, omdat mijn restaurant vol camera’s hangt. Toch wil ik David nogmaals bedanken voor het helpen”.

0 Reacties

    Plaats een reactie